‘Basisspits en kapstok’

NAC Breda en Willem II toonden eveneens interesse, maar Ralf Seuntjens voetbalt straks bij FC Den Bosch. De 22-jarige Bredanaar wil hoe dan ook aan voetballen toe komen en die kans acht hij in de Brabantse hoofdstad het grootst. Hij tekende voor drie jaar. “In principe ben ik gehaald als spits voor de basis. Ik moet de kapstok van het team worden. Ik ben echt heel blij met deze transfer”, reageerde Seuntjens.

Zijn contract bij RBC Roosendaal liep eigenlijk nog door tot 2012, maar Den Bosch hoeft geen transfersom te betalen. “Dat heeft mijn zaakwaarnemer geregeld, dat is buiten mij om gegaan”, aldus Seuntjens. Arie Treffers sprak namens hem ook met NAC. “Maar ik begreep dat zij mij niet konden garanderen dat ik eerste spits zou worden. En ik wil hoe dan ook spelen. Dat is gezien mijn leeftijd en voor mijn ontwikkeling in deze fase heel belangrijk. Den Bosch is in het verleden vaak een springplank gebleken voor talentvolle voetballers. Van Nistelrooy, Lurling, Maguire, Van de Laak, Lucius, Verhoek, noem maar op”, denkt Seuntjens alvast een paar zetten vooruit.

Voor RBC komt Seuntjens niet meer in actie. Zijn enkelblessure is zo goed als hersteld, maar hij is nu nog bezig met de laatste optrainfase. “Ik hoop echt het beste voor RBC. Die club heeft mij toch de kans in het betaalde voetbal gegeven. Maar nu moet ik even aan mezelf denken.” In een persbericht van FC Den Bosch toont ook manager voetbalzaken Fred van der Hoorn zich verheugd met zijn komst. “Ralf is een grote, sterke, balvaste spits die de afgelopen seizoenen enorm veel progressie heeft gemaakt. Hij laat met zijn voetbalkwaliteiten een elftal beter functioneren en heeft op onze scouts en tijdens de gevoerde gesprekken een gretige indruk gemaakt. We hebben als technische staf veel vertrouwen in hem en zijn ervan overtuigd dat Ralf zich bij FC Den Bosch op uitstekende wijze verder zal ontwikkelen.”

Be Sociable, Share!