‘Bas’

Als tweedejaars B-junior maakte Wout Weghorst versneld de overstap naar het eerste elftal van derdeklasser NEO uit Borne. Eigenlijk pas vanaf dat moment raakte de ontwikkeling van de centrumspits in een stroomversnelling, die dit seizoen bij zaterdaghoofdklasser DETO een vervolg kreeg. “Je mag mij wel een laatbloeier noemen”, zegt het bijna twee meter lange aanspeelpunt. Woensdag praat de 18-jarige Weghorst met Willem II verder over een overgang naar Tilburg.

Bij DETO vestigde Weghorst dit seizoen definitief de aandacht op zich. “Ik heb twintig duels gespeeld en negen keer gescoord. En daarnaast had ik best veel assists.” Geen onaardige statistieken voor een debutant in een team dat niet voor overdreven veel aanvoer vanaf de zijkanten zorgde. Vond ook Heracles Almelo en dientengevolge was hij daar twee weken op proef. De indruk vanuit beider perspectief was positief, maar toch besloot Weghorst niet in te gaan op het voorstel dat hij kreeg van Heracles. “Hun plan was om mij drie keer per week te laten meetrainen en mijn wedstrijden gewoon bij DETO te spelen. Maar ik wil me graag dagelijks met voetbal bezighouden. Mezelf sneller ontwikkelen.”

En zodoende zit ‘Bas’ – zoals hij in die korte periode bij Heracles werd genoemd naar aanleiding van de voetballende gelijkenis met Bas Dost – dadelijk met Marc van Hintum om tafel. Willem II kwam Weghorst (foto Twentesport.com) op het spoor via een tipgever. In de twee testduels die hij in Tilburg afwerkte, waarvan één vanwege een blessure slechts twintig minuten duurde, kreeg de Tilburgse leiding de bevestiging van wat de scouts eerder hadden gesignaleerd: hier zit muziek in. Het feit dat Weghorst (sport)journalist wil worden, komt Willem II goed uit, want die opleiding bevindt zich ook in Tilburg. “Op basis van welke voorwaarden ik kom, moet nog besproken worden. De intenties van beide partijen zijn om tot elkaar te komen. Ik weet dat ik nog het nodige moet leren en dat doe ik het liefst bij de eerste selectie. Want ik wil door, dat lijkt me duidelijk.”

Be Sociable, Share!