Bank bepaalt kracht

foto Geert van Erven

Met een schuin oog zegt hij weleens naar de stand te kijken. Zelf zoveel mogelijk winnen en voetballend progressie vertonen; dat zijn volgens Ruud Brood de zaken waar het om draait bij RKC Waalwijk. Met een concretere – en tevreden – blik naar de zijkant aanschouwt de Waalwijkse coach tegenwoordig de reservebank van zijn team. “De concurrentie is groot en dat is altijd lekker. We kunnen wisselen om iets toe te voegen.”

Nee, met Zwolle zijn ze bij RKC niet echt bezig volgens Brood. “Ik hoorde het deze week Bandjar en Bridji goed verwoorden. Die zeiden puur en alleen met de volgende tegenstander bezig te zijn. Go Ahead Eagles in dit geval. Goed om te horen, want zo liggen de kaarten ook. Op Zwolle hebben wij geen invloed, dat komt pas over twee weken als wij tegen ze spelen. Natuurlijk analyseren wij bepaalde dingen. Bijvoorbeeld dat Zwolle met Ars en Schreurs twee schutters van formaat heeft, maar dat die het momenteel even niet hebben. Maar ook dat Zwolle al zes wedstrijden geen goal heeft tegen gekregen. Dat zegt ook wel iets. RKC houdt zich vooralsnog bezig met de tweede plaats en dus de play-offs.”

In alle rust constateert Brood dat het zijn ploeg de laatste tijd ook niet heeft tegen gezeten. “Sparta had laatst natuurlijk kansen om ons de nekslag te geven. Aan de andere kant zegt dat ook iets over onze mentale veerkracht. We hebben het vermogen om tijdens een wedstrijd met tegenslagen om te gaan. De spelers hebben veel voor elkaar over en dat zie je terug. Iedereen wil spelen, dat merk je bijvoorbeeld tijdens de trainingen waar het er soms messcherp aan toe gaat. Ik denk dat deze selectie iets beter uitgebalanceerd is in vergelijking tot twee jaar geleden, toen RKC via de nacompetitie promoveerde. Wat, als, mits en met meer van dat soort vragen zijn nu niet relevant. De focus ligt nu op zondag half drie, Go Ahead thuis.” Waarin Brood weer kan beschikken over Hans Mulder, die van een schorsing terug komt. Op diens plaats zit nu Tony Varela op het strafbankje.

 

Be Sociable, Share!