Altijd lastig

Tenminste een etmaal lang staat FC Oss als eerste geklasseerd in de strijd om de derde periodetitel. Dit feit alleen al is voor de dreumes in de betaalde sector een compliment waard. ‘Toevallig’ speelt een hele rits clubs juist tegen Oss een slechte wedstrijd. Zoals Cambuur, waarvan trainer Arts zelfs het woord beschamend gebruikte na de 3-2 nederlaag. Maar misschien kan het zo zijn dat het ploegje van Dirk Heesen gewoon beter is dan menigeen denkt.

Of lastiger te bespelen dan wordt aangenomen, dat kan ook. Met een gangmaker – Marcel van der Sloot – die vanwege een gekneusde teen inclusief pijnstillende injectie slechts op halve kracht meedeed en zonder Charlie van den Ouweland, Cees Keizer en Roy de Ruiter, ook dan kan Heesen een team opstellen dat bestaat uit spelers die hongerig zijn. Dan staat Milan Intezar (foto), afgelopen seizoen uitkomend als A1-junior bij NEC,  met zijn 1.68 meter pal als centrale middenvelder en dan blijkt Tim Nelemans ineens het licht te hebben gezien. In Leeuwarden toverde de laatste eerder dit seizoen als invaller twee goals uit de hoed en in de terugwedstrijd evenaarde de Eindhovenaar die score. “Aan zijn kwaliteiten als voetballer heb ik nooit getwijfeld, maar alleen op basis daarvan krijgt een speler bij mij geen basisplaats. Ik verlang ook inbreng in het verhaal eromheen. Na een gesprek met hem heeft Tim het in de week voor Veendam uit daadwerkelijk opgepikt. En dan wordt hij daar ook voor beloond.”

Flow

Concurrentie maakt sterker en zo heeft Heesen weer wat extra wisselgeld. De doelstelling – handhaving – lijkt al behaald. Verlost van die druk kan Oss redelijk onbevangen inzetten op een eventuele bonus. “We zitten nu in een beginnende flow en moeten proberen daarin te blijven. Kijk, met naast AGOVV duels tegen Den Bosch, Eindhoven en Go Ahead Eagles voor de boeg, hoef je mij niet te vertellen dat het lastig wordt. Maar niet onmogelijk. Leven van wedstrijd tot wedstrijd en vervolgens je knopen tellen. Deze wedstrijd tegen Cambuur had ook anders kunnen aflopen, zo reëel moet je zijn. Tegen tien man mag je nooit kansen weggeven, zoals wij wel deden. Maar aan de andere kant tonen we toch het karakter om het potje op het laatst uit te halen.”

Vooral dankzij de prachtige steekbal van Angelo Simone, waarmee hij Dammyano Grootfaam in blessuretijd vrij voor de keeper zette. “Ja, natuurlijk hield ik rekening met een winnend doelpunt, we speelden na die rode kaart van El Makrini tenslotte met een man meer. Al zag je dat in het veld niet altijd terug, nee. We zakten te ver in, pas op het laatst maakten we beter gebruik van de vrije man”, zei Intezar, die het vertrouwen van de coach niet beschaamde. “Al was ik die Van der Heide soms wel even kwijt, een slimme speler. Zoveel mogelijk leren en knokken om hier volgend seizoen weer onder contract te staan. Om daarna in de eredivisie te belanden. Dat is mijn doel. Vorig jaar mocht ik meetrainen met de eerste selectie van NEC, ik heb het in me.”

Be Sociable, Share!