Alles is mogelijk. Punt nl

foto Henk van Esch

Een wereldredding van Wesley de Ruiter en een niet gegeven honderd procent pingel. “En die bal die ze tegen mij aanschoten toen ik op de doellijn stond.” FC Den Bosch had in Deventer tussen die momenten door natuurlijk al een kloof geslagen, maar toch. Zonder afbreuk te doen aan de sportieve Bossche revival, waren het signalen dat Den Bosch precies op het juiste ogenblik windje mee lijkt te hebben. “We zitten nu in die bekende flow. We voetballen met vertrouwen en dus lekker en dan zit het in bepaalde fases gewoon even mee”, glundert Niels Vorthoren na de dubbele winst (1-0 en 1-2) op Go Ahead Eagles en de plaatsing voor de tweede ronde van de play-offs richting eredivisie.

Vorthoren zelf had een wezenlijk aandeel in de 0-2 van Istvan Bakx. Een schitterend uitgespeelde treffer. “Ja, dit doelpunt mag je wel een soort van bekroning noemen voor de omslag die wij als ploeg gemaakt hebben. Na het vertrek van Verhoek zijn we zoekende geweest wat betreft de invulling van de spitspositie. Sinds Istvan daar speelt, is alles op zijn plaats gevallen, lijkt het. We hebben daarnaast de koppeling naar effectiviteit gevonden en dan zie je waartoe wij in staat kunnen zijn.” Met die topaanval als lichtend voorbeeld. Een en ander leidt tot een euforisch gevoel in Bossche kringen. Liefst 300 fans wachtten de spelersbus op toen die vrijdag rond middernacht op De Vliert arriveerde. Met vuurwerk, fakkels en gezang werd de selectie als kampioenen onthaald. “We waren met zijn allen onder de indruk. Echt fantastisch.”

En wat nu? “Ik stond te genieten, ook op het veld. Dat gevoel moeten we vasthouden. Het klinkt afgezaagd, maar de eredivisieclub – vermoedelijk Excelsior – zal moeten. Wij kunnen vrijuit voetballen en dat gaan we koesteren. Er vanuit gaande dat het Excelsior wordt: dat is een prima ploeg. Maar ik acht ons zeker niet kansloos, laat ze maar komen. Ook zij beginnen op nul. Alles is mogelijk.” Punt nl, met een verwijzing naar de reclame-uiting op de Bossche borstkassen.

Be Sociable, Share!