Alleen die vertaling nog

foto Henk van Esch

Dankzij een ongelooflijke keepersfout pakte FC Den Bosch bij Fortuna Sittard in extremis nog een puntje (2-2). Geen dolle vreugde echter in het Bossche kamp. “De teleurstelling was enorm. Fortuna had helemaal niets te vertellen, we voetbalden echt imponerend”, vindt Benjamin van den Broek, de maker van die late treffer. “Let maar op: dit FC Den Bosch gaat heel ver komen.”

De van Shewbury Town overgekomen middenvelder zegt genoten te hebben van het voetbal dat zijn team in Limburg op de mat legde. “Feitelijk trokken we de lijn van dit seizoen gewoon door. Ik heb nog geen tegenstander gezien die in voetballend opzicht aan ons kon tippen. Ons enige manco is de afwerking van de vele kansen. Nee, dat gaat op den duur niet tegen ons werken. Dat gaat goed komen. FC Den Bosch gaat heel hoog eindigen.”

Roulerend middenveld

Van den Broek bevestigt dat dit team het beste is waarin hij tot nu toe speelde. “Wij gaan niet alleen voor elkaar door het vuur maar beschikken daarnaast over ontzettend veel voetballend vermogen. De trainer is daar een liefhebber van en richt zijn trainingen daar ook volledig op in. Alles staat in het teken van verzorgd voetbal van achteruit. En je ziet het: dat levert een vracht aan kansen op. Alleen die vertaling naar meer doelpunten moet nog gemaakt worden, maar dat kan niet anders dan een kwestie van tijd zijn”, bezweert de letterlijke nummer tien die dat in de praktijk niet echt is. “Wij hebben een roulerend middenveld met veel positiewisselingen, waarop de tegenstanders moeilijk vat krijgen. Eigenlijk zijn wijzelf onze grootste tegenstander.”

Be Sociable, Share!