Abrupt einde

foto Henk van Esch

Het heeft er alle schijn van dat Steef Nieuwendaal maandag in Leeuwarden zijn laatste minuten in het shirt van FC Den Bosch heeft gespeeld. De 25-jarige middenvelder viel in het duel met Cambuur (2-2) uit met een hamstringblessure. “Een scheurtje van een paar centimeter in de lengterichting, waarvoor vier tot zes weken staat, maar ik vrees voor het laatste. Tenzij er heel spannende ontwikkelingen in de play-offs gaan plaatsvinden, eindigt mijn verblijf in Den Bosch op deze manier. Helaas.”

Nieuwendaal had het gevoel dat hij de stijgende lijn na een mindere periode weer te pakken had. Dubbele pech zodoende, want de gelegenheid om zich in de kijker te spelen bij potentiële werkgevers is nu verkeken. “Ja, maar ik denk dat ze heus wel weten wat ik kan.” Nieuwendaal schoof eerder een nieuwe contractaanbieding van FC Den Bosch terzijde, omdat hij wilde wachten op een betere club. “Ik mik op de onderkant van de eredivisie of de top van de Jupiler League. Daarmee heb ik een bepaald risico genomen, dat besef ik. Den Bosch heeft zich inmiddels ingedekt en andere middenvelders aangetrokken. Toch maak ik me geen zorgen. Momenteel zijn er weinig clubs die zaken doen, ik zal even geduld moeten hebben. Met FC Den Bosch is niks mis, laat dat duidelijk zijn. Ik heb hier een prima tijd gehad en nog steeds. Maar ik wil graag uitvinden waar mijn plafond ligt. En gezien mijn leeftijd is dit het juiste en wellicht laatste moment.”

Zijn maatje Niels Vorthoren staat wel open voor een langer verblijf op De Vliert, maar heeft zijn krabbel nog niet gezet. “Van mijn zaakwaarnemer heb ik vernomen dat twee clubs concrete interesse hebben. Vooralsnog wil ik me echter focussen op het voetbal. Ik denk namelijk dat we nog kans maken op kwalificatie voor de play-offs. Hoewel we het onszelf ook in Leeuwarden door die goal in blessuretijd toch weer extra moeilijk maken.”

 

Be Sociable, Share!