Aardig

foto Gert-Jan van Linschoten

Het waren de laatste woorden van John Karelse die veelzeggend waren vanuit Bredaas perspectief. “Ik had wel wat meer passie en strijd verwacht, daarover ben ik toch wel enigszins teleurgesteld.” Of was het puur de aanwezigheid van Ismael Aissati waardoor Ajax zeker na rust vaak de vrije man op de helft van de thuisclub kon vinden? En NAC daardoor nooit echt met druk naar voren kon spelen?

Robbert Schilder vond niet dat daar de sleutel lag. Hij constateerde niet zoveel verschil tussen het Ajax met Enoh en diens vervanger. “In het begin lukte het ons in de duels te komen, dat werd steeds minder…” Enfin, het moment om het zwalkende Ajax bij de strot te grijpen, liet NAC ongebruikt. “Zo dicht ligt het bij elkaar”, refereerde de voormalige Ajacied nog aan de kans voor Kolk in de slotfase bij 0-1. Waarmee Schilder wilde zeggen dat 1-1 ook zomaar had gekund.

Frank de Boer beaamde dat, maar de coach van Ajax had niettemin een stijgende lijn geconstateerd in het spel van zijn ploeg. “We waren weer dreigend. Dat is voor mij de basis voor een goed vervolg.” Wat die voor NAC is met één schamel puntje tegen De Graafschap als oogst uit vier duels na de winterstop..? “Keihard blijven werken en plezier hebben in wat je doet”, vindt Florian Jozefzoon. De huurling stond tegen de club waar zijn roots liggen en waar hij onder contract staat bij afwezigheid van de geschorste Lurling weer eens in de startende elf.

Profileren

Jozefzoon begon aardig. Opponent en voormalig ploegmakker Dico Koppers liep al snel tegen een gele kaart op. Opzoeken die duels op de rechterflank had dus het motto moeten worden, maar Jozefzoon verzandde in een soort van verkeerde aardigheid. Een stijl die hem als persoon zo kenmerkt. Beschaafd en braaf. Geen onvertogen woord. “Natuurlijk wil ik meer spelen, maar daarover beslis ik niet. Plezier is een belangrijke drijfveer voor mij en ja, wat dat betreft is het minder geworden. Je wilt natuurlijk spelen. Niettemin, er zijn nog meer dan tien wedstrijden te gaan dit seizoen. Wie weet krijg ik daarin de kans mezelf te profileren.”

Dat kon NAC tegen Ajax naarmate het duel vorderde steeds minder en Jozefzoon volgde in de slipstream daarvan. “NAC was te slordig en dan loop je vaak achter de bal aan. Als buitenspeler ben je toch vooral afhankelijk van de aanvoer. Ik heb mijn taak naar behoren uitgevoerd, vind ik. Maar als team hebben we het laten liggen. Hier had vandaag beslist meer in gezeten.”

Fotoreportage NAC-Ajax van fotograaf Gert-Jan van Linschoten

Be Sociable, Share!