Aan de poort rammelen

Ömer Bayram kent zijn plaats in de pikorde. Hij weet dat wanneer spelers als Anthony Lurling en Santi Kolk fit zijn, de bank vermoedelijk het lot zal zijn. “Het gaat op zich aardig in de voorbereiding, maar ik ben ook realistisch. Ik heb nog niet de status en de ervaring. Maar ik ga de concurrentie zeker aan”, verzekerde de vleugelspits na de zevende oefenpot (1-1 tegen Sparta) van NAC Breda.

Bayram kan de film van het duel met Heracles Almelo op de slotdag van het voorbije seizoen bij wijze van spreken nog van minuut tot minuut afspelen in zijn bovenkamer. Het gevoel dat hij daarbij had, maakte diepe indruk. “Het was maar één wedstrijd. Toch is dat duel voor mij de bevestiging dat ik me kan meten op het podium van de eredivisie. Ik wil dat straks bewijzen in de speeltijd die ik ongetwijfeld ga krijgen. Als invaller, veronderstel ik. Nu ben ik nog niet klaar voor de basis. Zo eerlijk moet ik zijn. Denk ik.”

Dekselse Schalk

Ja, want was het niet zo dat als je goed genoeg bent, je oud genoeg bent? In ieder geval  rammelen de jonkies nadrukkelijk aan de poort bij NAC. Die dekselse Alex Schalk voorop. “Nee, daar sta ik niet van te kijken. Dat doet hij al zolang ik hem ken”, reageert Bayram op de invalbeurt van Schalk tegen de eerstedivisionist en de gelijkmakende 1-1 bij zijn eerste balcontact alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Voorzet Nemanja Gudelj – die tegen Sparta niet geweldig speelde maar waaraan NAC straks heel veel plezier gaat beleven! – Schalk komt voor de man bij de eerste paal en boem.  Doelpunt nummer veertien sinds de start van de voorbereiding. “NAC? Da’s een behoorlijk ploegje, hoor. Die uitslag zegt niet zoveel, het is nog altijd maar voorbereiding. Daar lopen goeie spelers in”, sprak Sparta-middenvelder Steef Nieuwendaal de Bredase goegemeente extra moed in.

Be Sociable, Share!