‘Wil selectie van Baronie 1 halen’

3-12BaronieJayJayBijna twee jaar lang kweekte Jay-Jay Meierdres voornamelijk zitvlees op de bank bij de C-junioren van NAC. De concurrentie was groot en Jay-Jay eerst en vooral fysiek niet sterk genoeg, luidde de conclusie. Aangezien de stap naar de B-junioren – zeker op dat niveau – in de praktijk nog heftiger is, besloot Meierdres tot een terugkeer naar zijn oude club Baronie.

Daar waar hij als ventje van negen werd weggeplukt en nu (17) als aanvoerder van de B1 wekelijks speelt en zijn ontwikkeling als voetballer dientengevolge gestaag vordert. Logisch. Van trainen wordt niemand slechter, maar als de beloning in de vorm van de wedstrijd uitblijft, is de lol er snel af. Hoewel dat bij Meierdres meeviel, zegt de persoon in kwestie zelf. “Ik heb de zin in het spel nooit verloren.”

Hoe dan ook, dat Jay-Jay aardig kan voetballen, daarover bestonden ook bij NAC geen misverstanden. Met de B1 van Baronie voetbalt hij momenteel om promotie. Het behalen van de tweede plaats is daartoe toereikend. Als rechtsbuiten zorgt Meierdres met acties en voorzetten voor de broodnodige aanvoer. “Ik ben op de eerste plaats een voorbereidende speler, maar scoor zelf ook regelmatig, hoor. Ooit begon ik als middenvelder, maar ik voel me toch vooral een aanvaller”, aldus de speler met de niet alledaagse voornaam. “Op de motorjas van mijn vader stonden vroeger de initialen JJ. Dat waren zijn doopnamen Johannes Jacobus. Van daaruit is Jay-Jay voortgekomen.”

Lasser

In het metaalbedrijf van zijn vader werkt Jay-Jay als lasser. “Wij maken rolstollen. Leuk werk om te doen, vind ik. ‘Doe wat je leuk vindt’, zegt mijn vader altijd.” Op voetbalgebied heeft Jay-Jay zijn doelen inmiddels een beetje bijgesteld. Om de twee weken mag hij met de A-junioren meetrainen, een teken dat hij op het juiste spoor zit. “In eerste instantie wil ik bij de selectie van het eerste elftal komen en vervolgens ook basisspeler worden. Een BVO? Die heb droom heb ik nog steeds, maar vooral in mijn achterhoofd. We zien straks vanzelf wel hoe het loopt..”

Be Sociable, Share!