Paasvoetbaltoernooi

Woensdagmiddag 13 april wordt voor zowel de jongens als de meisjes van de basisscholen uit de gemeente Rucphen weer het jaarlijkse paasvoetbaltoernooi georganiseerd op sportpark De Molenberg aan de Sprundelseweg te Rucphen. De wedstrijden beginnen om half 2 en tegen half 6  is de prijsuitreiking. In geval van erg slecht weer wordt het toernooi uitgesteld tot woensdag 27 april.

De deelnemende scholen bij de jongens zijn Mariadonk uit Zegge, St.Martinus uit Schijf, Maria Goretti en St.Willibrordus uit St.Willebrord, Vinkenbos uit Sprundel met twee teams en  uit Rucphen Het Palet en St.Martinus-school. Bij de meisjes heeft Het Palet geen team afgevaardigd en daarom neemt Vinkenbos met een extra team deel. Verder bestaat het veld uit  dezelfde teams als bij de jongens. De teams zijn ingedeeld in twee poules van 4, die eerst een halve competitie spelen en vervolgens een finale-ronde. De wedstrijden duren bij de jongens steeds 2 x 10 minuten, bij de meisjes 2 x 7 minuten.

De uiteindelijke winnaars mogen meedoen aan de volgende ronde  die op woensdagmiddag 18 mei gespeeld wordt op de velden van v.v. Roosendaal. Daar strijden ze samen met de winnaars van de  toernooien uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oud-Gastel, Dinteloord, Klundert, Tholen en Zevenbergen om het kampioenschap van regio 2 uit district Zuid-I van de K.N.V.B.

Na afloop van de wedstrijden in Rucphen is er ook nog het gebruikelijke penalty-schieten.

Van elk deelnemend team mogen twee spelers strafschoppen nemen op een neutrale keeper. Dit wordt een afvalwedstrijd: wie mist ligt er uit, wie scoort gaat  verder. Net zo lang tot er een winnaar is. Het vaste team van vrijwilligers is weer present om de wedstrijden te leiden.

Een lid van het college van B.& W. is gevraagd om de prijzen uit te reiken. Hij of zij brengt voor de winnende teams de gemeentemedaille mee. Voor hen heeft de organisatie ook een wisselbeker ter beschikking gesteld. Bij het penalty-schieten is er een prijs voor de nummers 1, 2 en 3 in beide categorieën. Verder mogen  alle deelnemers op een herinnering rekenen. Uiteraard hopen de kinderen op veel supporters.

 

Be Sociable, Share!