‘NAC in top 3 lijstje’

foto NAC.nl

Het zijn spannende weken voor Alex Schalk. De spits van NAC A1 heeft donderdag (17 maart) een tweede gesprek met de technische leiding van de club omtrent de driejarige contractaanbieding die NAC de 18-jarige aanvaller gedaan heeft. Schalk acht de kans uitgesloten dat hij nu al zal tekenen. “NAC komt zeker in de top drie van mijn lijstje, maar er zijn meer kandidaten. Wie dat zijn kan ik niet zeggen. Wel dat die clubs pas binnen een paar weken beslissen. Ik houd mijn opties open.”

De variant verhuur na ondertekening van een profcontract wijst Schalk meteen van de hand. “Volgend seizoen ben ik eerstejaars senior. Ik denk dat ik meer leer van bijvoorbeeld meetrainen met een A-selectie en wedstrijden spelen in het tweede, dan uitgeleend te worden aan een club uit de Jupiler League. Want daar is het ook de vraag of ik ga spelen.”

Zaterdag voegde Schalk tegen Den Haag (6-1) weer twee treffers toe aan zijn seizoenstotaal. “In dertien wedstrijden loop ik nu één op één”, weet de Prinsenbeker, die door bondscoach Wim van Zwam op de reservelijst is geplaatst voor de interlands van Oranje onder 19 tegen Italië en Engeland, eind maart. “Castaignos en de A1-spits van PSV zitten voor mij. Het zou fantastisch zijn als ik toch zou worden opgeroepen.”

Be Sociable, Share!