‘Jij bent toch dat supertalent?’

Door meesterscout Janus van Gelder zelf werd hij op 8-jarige leeftijd weggeplukt bij TGG. Inmiddels is verdediger Rewien Ramlal een echte RKC’er geworden. En dat zal hij voorlopig ook blijven. In augustus tekende hij in Waalwijk zijn eerste profcontract. “Jawel, ik heb ook met Willem II gesproken. Maar eigenlijk stond mijn besluit al vast”, bekent de nu 17-jarige jeugdinternational.

Deze week wordt duidelijk of hij tot de definitieve selectie behoort voor de komende interlands van Oranje onder 18. In bondskringen is Bosschenaar Ramal een bekende. Vanaf de leeftijdscategorie 15 maakte hij al deel uit van de vertegenwoordigende elftallen. “Het hoogtepunt tot nu toe is het WK in Mexico van afgelopen zomer. Ik heb daar slechts op de bank gezeten, maar was allang blij dat ik mee mocht. Mijn directe concurrent als rechtsback was de aanvoerder van dat team. Niettemin was het fantastisch om mee te maken. Ongelooflijk, die belangstelling. Van pers, fotografen, van de bevolking. We zaten in een hotel dat continue bewaakt werd. Indrukwekkend. Behalve de prestaties, inderdaad.”

Woendag, chilldag

De voetballerij is zijn wereldje en blijft zijn wereldje. “Ik zit op school, ja. Detailhandel, niveau 4 op het Koning Willem I-college. Maar eigenlijk meer om mijn ouders een plezier te doen. Ik wilde me puur focussen op de sport, maar zij vonden dat ik iets achter de hand moest hebben, voor het geval dat. En daar hebben ze natuurlijk ook wel gelijk in. Toch ben ik zeker vijf van de zeven dagen per week met voetbal bezig. Behalve op woensdag, dat is mijn chilldag. Weet je, ik ga er alles aan doen om te slagen in het profvoetbal. Sinds vorig seizoen mag ik al geregeld meetrainen met het eerste elftal. Ik weet dat ze bij RKC plannen met mij hebben. Het is aan mij om dat op het veld te laten zien.”

Tussen de harde kern

Stiekem hoopt Ramlal er dit seizoen op al eens op de bank van het eerste te mogen zitten. “Dat zou alweer een stapje voorwaarts betekenen. Het gaat goed. Volgens Arne Koeman, de assistent-trainer van de A1, kan ik mijn trainingen in dat team op 80% van mijn kunnen aan. En hij zegt dat ik mezelf moeten dwingen om toch aan de honderd te komen. Door dwingender aanwezig te zijn, ook in de coaching. En door nog sneller te reageren in de omschakeling.” Rewien Ramlal weet wat hij wil en weet wat daarvoor gevraagd wordt. “Tijdens de wedstrijden van het eerste zit ik achter het doel tussen de fanatieke aanhang van RKC. Ja, ik word herkend. Laatst zei iemand: ‘jij bent toch dat supertalent?’ Mooi om te horen, maar zulke dingen zullen mijn houding niet veranderen. Ik ga voor die kans, en als die er komt, moet ik die pakken.” En nooit meer loslaten. Dat zei hij niet, maar dat had gekund.

Be Sociable, Share!