Europese topteams naar Tilburg

Het jeugdcomplex van Willem II is zaterdag 27 en zondag 28 augustus weer het toneel voor het internationale jeugdtoernooi dat dit jaar voor de achttiende maal wordt georganiseerd. Hoofdsponsor Q-promotions verbindt voor het eerst zijn naam aan dit prestigieuze voetbalevenement.

De organisatie van het toernooi voor D-pupillen (onder 13 jaar) en C-junioren (onder 15 jaar) is er opnieuw in geslaagd een sterk internationaal deelnemersveld naar Tilburg te halen. De Engelse topclubs Arsenal en Chelsea behoren al jaren tot de vaste gasten op het toernooi en zijn ook dit jaar van de partij. Hetzelfde geldt voor Ajax en Feyenoord die dit jaar worden vergezeld door FC Twente. Nieuwkomer op het toernooi is het Russische Zenit St. Petersburg dat in beide leeftijdscategorieën deelneemt. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door Schalke ’04, Bayern München, Red Bull Salzburg en een jeugdselectie uit de Japanse J-League. De teams die namens de RJO Willem II/RKC in actie komen staan onder leiding van Richard van der Lee (D1) en Jos Bogers (C1).

De poulewedstrijden op zaterdag starten om 10.00 uur. Op zondag starten de kruisfinales om 9.30 uur. De wedstrijden duren telkens tweemaal 15 minuten met uitzondering van de finales, waarvoor 2x 20 minuten gereserveerd is. De finale bij de D-pupillen wordt zondag om 14.30 uur gespeeld. Een uur later trappen de C-junioren af voor hun eindstrijd. Het toernooi wordt om 16.30 uur afgesloten met de prijsuitreiking. De toegangsprijs op beide wedstrijddagen bedraagt € 2,50. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Be Sociable, Share!