Dromen over Jelle en NAC

Op een kille zaterdagochtend zweefde een paar jaar geleden een keepertje naar de bovenhoek zoals Jan van Beveren in zijn beste dagen. Van Beveren is volgens sommige insiders de beste doelman die Nederland ooit heeft gekend. Maakte vooral furore bij PSV. Maar goed, dat ventje. Die duikvlucht bleek geen incident te zijn. Michel van Butselaar, zo heet de jongen, begon als 6-jarige bij Baronie met voetballen. Eenmaal in de F-pupillen beland, wilde hij nog maar één ding: keepen.

Gedreven en ook een tikkeltje eigenwijs als hij is, ontwikkelde kleine Michael zich in de loop der tijd tot een talent van formaat. Hij groeide zienderogen, niet alleen letterlijk. Daarbij geholpen door een aantal prima ploeggenootjes pakte Michel kampioenschap op kampioenschap met zijn teams. In sommige wedstrijden had Michel gewoonweg niets te doen, omdat zijn ploeg zoveel sterker was dan de tegenstander. Maar als er zich dan eens ’n  hachelijke situatie voor zijn doel afspeelde, zag je het talent in hem. Daarbij niets en niemand ontziend.

De scouts van de betaalde clubs. die tegenwoordig net zo welig tieren als onkruid in de zomer, hadden natuurlijk geen zand in hun ogen. Die zagen wat iedereen zag: die Michel van Butselaar is bovengemiddeld getalenteerd. In de periode vanaf 2008 tot op heden heeft hij twee stages afgewerkt bij Willem II en momenteel is Van Butselaar bezig met proeftrainingen bij NAC en PSV. Dus of Michel van Butselaar aanblijft bij Baronie – waar hij als tweedejaars E-‘tje het doel van de D2 verdedigt – , is de vraag.

Met Arno van Zwam, keeperstrainer van NAC, heeft Michel inmiddels een stevige band opgebouwd. Op de keeperschool van Van Zwam zegt Michel (10) heel veel geleerd te hebben. En dat smaakt naar meer. Getraind worden door professionals, die zelf al bereikt hebben wat Michel later ook wel zou willen (profvoetballer worden), tja, beter kun je het niet treffen. In een glazen bol kijken heeft geen zin. En op zaken vooruit lopen al helemaal niet. Maar toch. Over de opvolger van Jelle ten Rouwelaar en degenen die daar eventueel na komen, lijkt NAC zich op termijn geen zorgen te hoeven maken. Die staat namelijk al te popelen….

 

 

 

Be Sociable, Share!