Bizarre apotheose

Foto Voetbalstatistieken.nl

De A1-junioren van FC Den Bosch spelen volgend seizoen in de eredivisie. De Bossche jeugd poetste zaterdag in en tegen Volendam de 1-2 thuisnederlaag weg en toonde zich uiteindelijk wat koeler vanaf de stip dan de Volendamse leeftijdsgenoten. “Echt een ongelooflijk spannende wedstrijd, waarin we ook het nodige geluk kenden”, refereerde coach Arnold Scholten aan de tweede helft en vooral de afsluitende penaltyserie.

FC Den Bosch miste de eerste strafschop, maar kreeg op advies van de grensrechter een herkansing, omdat de keeper van Volendam in zijn ogen te vroeg van de lijn kwam. “Die maakten we en de allerlaatste penalty van Volendam was echt bizar. Zij moesten scoren om gelijk te komen. Die jongen nam een aanloop, maar hield vlak voordat hij bij de bal was in als een soort van schijnbeweging. Daarbij raakte hij echter lichtjes de bal aan, die een omwenteling maakte. Einde verhaal voor Volendam en promotie voor ons!”

Uiteraard was de euforie groot in de Bossche geledingen. “Je gaat altijd voor het hoogste. Je houdt dan echt niet in het achterhoofd dat het volgend seizoen heel zwaar zal gaan worden”, zegt Scholten in de wetenschap dat een aantal spelers doorschuift naar de beloften en in incidentele gevallen mogelijk zelfs richting A-selectie. “Drie spelers uit de B-junioren komen over en we krijgen een paar voetballers van buitenaf erbij. Er staat ons in de eredivisie een flinke klus te wachten, maar daarom niet minder interessant.” Scholten blijft aan als trainer/coach van het team. Een functie die hij combineert met de taak van Hoofd Jeugdopleiding. “Door de jaren heen heeft de jeugdafdeling van FC Den Bosch bewezen telkens weer talentvolle spelers af te leveren voor de selectie. Mooi en dankbaar werk, waar ik graag mijn bijdrage aan lever.”

Be Sociable, Share!