‘Wil het weleens zien tegen Willem II’

foto Henk van Esch

Door zijn multifunctionaliteit in offensieve zin slingerde zijn naam nogal eens door de opstellingen van Telstar, maar inmiddels heeft coach Jan Poortvliet zijn wens gehonoreerd. En daardoor zal Kevin Brands vrijdag als nummer tien van Telstar tegenover Willem II staan. “Het loopt nu bij ons. Bij ons mag alles, Willem II moet”, voert de geboren Waalwijker (23) de druk richting Tilburg alvast een beetje op.

De twee treffers die Brands vrijdag maakte tegen Almere riepen herinneringen op aan zijn vader Marcel. Nu technisch directeur van PSV, maar vroeger een bovengemiddelde eredivisievoetballer en ook gezegend met een prima trap. De kans voor Kevin om in de voetsporen van zijn vader te treden, zijn nog niet verkeken. Afgelopen zomer liep zijn contract bij AZ af. Logischerwijs legde de zoon zijn oor te luister bij pa met de vraag: wat nu? “Hij vond het beter voor mijn ontwikkeling om bij Telstar te blijven, ondanks interesse van diverse clubs. Hij vindt Poortvliet een goede trainer en denkt dat er op termijn wellicht een mooiere club op een hoger platform in het verschiet ligt als ik progressie blijf maken.”

Geen uitzondering

In Alkmaar trainde Kevin Brands een seizoen lang mee met de eerste selectie. “Dat was in het kampioensjaar. Ik kon het niveau wel aan, ja. Maar tegelijkertijd weet je ook dat trainingen en wedstrijden twee verschillende dingen zijn. Iedere voetballer in de Jupiler League zou de stap naar de eredivisie willen maken, daar vorm ik geen uitzondering op. Al sinds de start van de voorbereiding loopt het lekker, ik ben één van de weinigen die vanaf minuut één alles gespeeld heeft”, zegt Brands vanuit de ouderlijke woning in Noord Holland. “Mijn vader pendelt vanuit Eindhoven en mijn vriendin woont in Brabant. Niet ideaal, maar wel goed te doen.”

Rouwmomenten

Betaald voetbal in Brabant bleek niet weggelegd voor Kevin Brands, die de jeugdopleiding van RKC doorliep en een jaartje bij FC Den Bosch speelde. Door schade en schande wijs geworden weet Brands inmiddels wat het inhoudt om als een prof te leven. Het oogststadium gloort aan de horizon. Aan de mindere punten wordt stelselmatig gewerkt. Zo is Poortvliet actief met hem in de weer om de rouwmomenten uit te bannen. “Mijn omschakeling bij balverlies moet beter. Ik heb nogal eens de neiging om te blijven staan. Inderdaad een kwestie van gewoon doen”, bekent Brands, die uitkijkt naar de confrontatie met Willem II. “In een eredivisiewaardige entourage, ja. Met veel bekenden op de tribune. Willem II is titelkandidaat en heeft goeie spelers, dat lijkt me duidelijk. Maar toch ben ik benieuwd hoe zich dat verhoudt ten opzichte van het huidige Telstar.”

Be Sociable, Share!