‘Voor mij geen helm’

foto Geert van Erven

Keepers met hoofdletsel en helmen zijn hot deze dagen. Een fabrikant van sportbeschermingsartikelen zond alle BVO’s een exemplaar. Stef Doedee (24), één van de vier doelmannen die onlangs binnen een week per brancard werd weggedragen, vond de helm niet eens slecht zitten. “Maar ik speel liever zonder. Vanaf mijn twaalfde heb ik pas twee keer sterretjes gezien. De kans dat dit opnieuw gebeurt, acht ik bijzonder klein.”

Vanaf het moment van de botsing tot aan de vragen van een arts in het ziekenhuis is Stef Doedee gedeeltes ‘kwijt’. De Berlicumse doelman van FC Dordrecht weet zich het volgende nog wel te herinneren. “Een vrije trap voor FC Den Bosch vanaf de zijkant. Daarna heb ik in de kleedkamer met de dokter van FC Den Bosch en de elftalleider gesproken. En dus in het ziekenhuis met de arts. Tussendoor heb ik alleen maar gebrabbeld, wordt gezegd. Ik heb op het veld schijnbaar nog iets tegen de trainer gezegd toen ik op de brancard langskwam. Ik zou niet weten wat. Applaus van het publiek? Niks van meegekregen.”

‘Geen last meer’

Doedee reisde vrijdag na terugkomst uit het ziekenhuis met de spelersbus mee naar Dordt. “Ik ben vervolgens thuisgebracht en op zaterdag had ik het gevoel van een kater. Zondag was dat over, had eigenlijk nergens meer last van. Maandag heb ik gewoon getraind. Vooraf deed ik wat tests en ik beloofde de medische staf van de club te stoppen als ik ook maar iets zou voelen. Maar ik voelde me prima. Ook in de dagen daarna. Ja, ik keep vrijdag tegen Almere City. Risico’s? Ik ben fit. En wil dus spelen. Uiteindelijk zag het er allemaal erger uit dan het in werkelijkheid was. Uit de beelden bleek dat ik door een aanvaller van Den Bosch met de binnenkant van een schoen op mijn kaak werd geraakt. Die voelt nog een beetje beurs aan, meer niet.” Zolang de bond het dragen van hoofdbescherming niet verplicht stelt, zal Doedee geen gebruik maken van de helm. “Bij Cech van Chelsea kan ik het begrijpen, die had een schedelbreuk. Dank je, voor mij hoeft het niet.”

foto Erik Quekel

Be Sociable, Share!