Vlees en bloed

foto Robert Janzen

Hij beweert niet zo van de sentimenten te zijn. Niettemin zijn het hoe dan ook dagen met een speciaal tintje die eraan komen voor Jan van Deinsen. Als coach van landskampioen Achilles’29 treft hij donderdag eerst PSV voor de beker en keert hij zondag in Cuijk tijdelijk terug op het oude nest voor het competitieduel met JVC.

Eigenlijk had Van Deinsen zijn zinnen gezet op een andere baan binnen de voetballerij. Maar toen Erik Meijers in juli naar Helmond Sport vertrok en hijzelf nog geen emplooi had gevonden, stemde hij in met het verzoek vanuit Groesbeek. En belandde als het ware in een gespreid bedje. Toch? “Natuurlijk is Achilles een prima geleide club, maar zo simpel als mensen misschien denken, is het niet. Er moet bijvoorbeeld wel een klik zijn tussen trainer en spelers en het is niet zo dat alles als vanzelfsprekend zomaar door fietst. Het blijft in eerste instantie wel een verhaal van vlees en bloed.”

Waarmee Van Deinsen maar wil aangeven dat ook Achilles’29 weleens een mindere wedstrijd kan spelen. “Is er nu paniek, kreeg ik onlangs na het verlies bij AFC als vraag voorgeschoteld. Tja.” Van zo’n opmerking zal Van Deinsen na het duel met PSV hoogstwaarschijnlijk gevrijwaard blijven. Een wedstrijd waarin zijn ploeg het eigenlijk nooit fout kan doen. “Binnen onze mogelijkheden zullen we zoveel mogelijk tegengas geven, maar het mag duidelijk zijn dat het een heel lastige klus wordt. Voor de club is het mooi en aantrekkelijk, maar ik had liever een vereniging uit de Jupiler League als tegenstander  gehad.” Dat zou dan een zekerheidje zijn geweest voor Achilles. Dat zegt Van Deinsen niet, maar hij denkt het wel. Een beetje dan toch. “Ja, want kijk maar naar de bekeruitslagen van dinsdag. Het verschil wordt echt steeds kleiner tussen de Topklasse en de eerste divisie.”

Stunt

Net zo leuk als hij het vindt voor de club en de spelers dat PSV op bezoek komt, vindt hij dat zondag in omgekeerde richting naar JVC. “Mooi om de jongens en de mensen eromheen weer eens te zien. Die wedstrijd op zich is voor mij niet meer dan een reguliere competitiewedstrijd. Waarin Achilles gewoon honderd procent moet zijn om tot een resultaat te kunnen komen. Ik heb JVC toen ik daar werkzaam was altijd taai als buigend riet genoemd. Met een aantal goeie voetballers. Ik zou liever in Cuijk willen winnen dan donderdag van PSV, ja. Hoewel, nu ik er langer over nadenk.  Een stunt tegen PSV is natuurlijk ook wel heel erg bijzonder. En puntenverlies bij JVC zou je later altijd nog kunnen herstellen…”

Be Sociable, Share!