Trainer? ‘Nee, dank je’

foto Geert van Erven

Ramon van Haaren is in de gelukkige omstandigheid dat niets hoeft en alles mag. Voetbal vindt de voormalige prof van RKC Waalwijk, Roda JC en Feyenoord nog steeds boeiend. Maar dan met name als kijkspel. “Trainer worden heb ik nooit geambieerd”, zegt de Waalwijker nadat hij zojuist ‘collega’ Arie van der Zouwen na afloop van het bekerduel tussen Achilles Veen en Dongen de hand heeft geschud.

Is Van Haaren dan de zoveelste in de rij die terugkomt op dat eerder genomen besluit? Nee. In de vorm van een vriendendienst assisteert hij de technische staf van Veen totdat hoofdcoach Frans van Wijk hersteld is van een herniaoperatie. “Meer niet. Gewoon omdat ik hier in mijn nadagen gespeeld heb en dit een leuke club is. Ik raak tegenwoordig zelfs geen bal meer aan en dat houd ik zo. Wat dat aangaat ben ik verzadigd. Ook omdat het lichaam heftig protesteert. Toen Frans mij vroeg, flitste het even door mijn hoofd, moet ik bekennen. Misschien ga ik het toch leuk vinden, dacht ik. Maar nee. Iets overbrengen is nog altijd iets anders dan sec ergens kijk op hebben.”

Hij wil wel bij de sport betrokken blijven. Bij RKC is Van Haaren teammanager, alhoewel hij zegt die (onbezoldigde) functie niet tot in lengte van dagen te blijven uitoefenen. De sportverzorging lijkt hem wel wat. “Waarom? Misschien omdat ik de zeker het laatste gedeelte van mijn carrière heel veel op die massagebank heb gelegen”, grapt Van Haaren, die bij Veen op dat vakgebied komend seizoen praktijkervaring gaat opdoen. En ook bij RKC een suggestie in die richting heeft gedaan. “Maar er is nu even geen directie, dus concreet zal dat voorlopig waarschijnlijk niet worden. Meelopen aan de hand van verzorger Gerard van der Wiel lijkt mij een prima leerschool. Bovendien, Gerard is inmiddels 72. Begrijp me goed, ik ben niet bezig aan zijn stoelpoten te zagen, dat heb ik hem ook expliciet verteld.”

Be Sociable, Share!