Tilbo’s boeren goed in Hoge Noorden

“Veendam? Dat is altijd het schrikbeeld geweest in de voetballerij, hè. Als je naar die Langeleegte moest, klonk dat als het einde van de wereld.” Bijna een jaar inmiddels verblijft Lars Hutten in de Veenkoloniën en het aloude stigma komt volgens de Tilburger niet overeen met de werkelijkheid. Hoewel dat natuurlijk ook te maken heeft met zijn voetbalprestaties.

Aanvankelijk had hij het met name privé moeilijk in zijn nieuwe omgeving, bekent Hutten nadat hij met Veendam zojuist FC Oss heeft verslagen (2-3). “Mijn vriendin komt uit Rotterdam en die is niet meegegaan. Het was heel erg wennen, maar ik ben er doorheen gesleept”, refereert hij aan zijn Tilburgse connecties (Lambooij en later Martens, Schmeltz, Deul plus zijn vriend Michael de Leeuw die sinds deze zomer twintig kilometer verderop in Groningen zijn brood verdient). “En niet te vergeten de inspanningen van de mensen van de club. Veendam is een heel sociale vereniging. Ze proberen het je buiten het voetbal echt naar de zin te maken.”

Dat aspect is dus geregeld en ook sportief loopt het aardig naar wens. “Er zit veel voetbal in deze ploeg, veel creatieve spelers. En het is daarnaast prettig dat ik elke week speel.” Tegenwoordig als centrumspits. Is hij ineens getransformeerd tot een killer, getuige de zeven goals die tot dusver achter zijn naam staan? “Tijdens de voorbereiding raakte Opoku geblesseerd en de trainer vroeg wat ik ervan vond om in de punt te spelen. In de jeugd van PSV was ik al bekend met die positie, dus het leek me wel wat. Tot nu toe gaat het heel behoorlijk. Nee, vandaag niet gescoord, maar het kan natuurlijk niet altijd prijs zijn. Ben trouwens niet zo bezig met die doelpunten, hoor. De resultaten van de ploeg, vooral die tellen.”

Michael de Leeuw

Van moeten is geen sprake bij Veendam, maar toch denkt Hutten dat de club dit seizoen kan meedoen in de strijd om een plaatsje in de play-offs. “De concurrentie binnen de selectie is namelijk best groot en dat houdt iedereen scherp.” De blik die hij daarbij toont, verraadt geen twijfel. Hier spreekt een voetballer die goed in zijn vel zit. “Ik heb mijn draai helemaal gevonden. Voel het vertrouwen en dat is lekker voor een voetballer. Trek tussen de voetbalbezigheden door veel op met mijn jeugdvriend Michael de Leeuw.” Op een afstandje kijkt Lars Lambooij het met een glimlach aan. Deze andere ex-Willem II’er draagt inmiddels de aanvoerdersband en voetbalt eveneens zichtbaar met flair. Nee, laat die Tilbo’s maar schuiven daar…..

foto Geert van Erven

Be Sociable, Share!