‘Spakenburg? Wat denk jij?’

foto Geert van Erven

Na zijn vertrek bij FC Oss is Dirk Heesen nog altijd zonder werk. Tijdens de zomer was hij voor een maand actief als coach van het Team VVCS, maar daar bleef het vooralsnog bij. “Er zijn veel collega’s werkloos. Het aantal beschikbare coaches staat in geen verhouding tot het werkaanbod. Het is taai, zeg maar gerust kommer en kwel bij de clubs”, aldus Heesen.

Die al eerder aangaf zeker open te staan voor ‘mooie’ amateurclubs. “Spakenburg? Ja, graag. Wat denk jij? Alleen om die derby tegen IJsselmeervogels een keer mee te maken zou je bij wijze van spreken al bij die vereniging willen werken”, reageert Heesen op het bericht dat de momenteel tobbende zaterdagtopklasser trainer Peter Wesselink woensdag aan de kant heeft gezet. “Indirect heb ik al laten weten geïnteresseerd te zijn. Hoewel ik inmiddels ook heb gehoord dat Gert Kruys de nieuwe man zou worden. Maar ze mogen me altijd bellen, dat lijkt me duidelijk.”

Mazzel

Eveneens woensdag woonde Heesen in Hoenderloo de ALV van de Coaches Betaald Voetbal bij. “Als je die bijeenkomst bijwoont, krijg je drie punten. Per drie jaar moet je vijftien punten bij elkaar hebben om de trainerslicentie te behouden. Maar ook zonder dat is het interessant om zo’n vergadering bij te wonen, hoor. Er wordt daar bijvoorbeeld heel nuttig gediscussieerd over het voetbal in zijn algemeenheid.  Je blijft op deze manier bovendien op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.” Die onder meer leren dat clubs in deze dagen nog steeds moeite hebben om alles rond te breien. Met name financieel. “Van de circa 150 collega’s die ik zag, zit een fiks aantal in hetzelfde schuitje als ik. Je moet soms ook gewoon een beetje mazzel hebben. Ik was onlangs in gesprek voor een betrekking in Turkije. Zag er goed uit. Maar op het laatste moment wordt het dan toch niet doorgedrukt.”

Be Sociable, Share!