Snel zekerheid

Zijn zaakwaarnemer Patrick van Diemen zegt dat Erik Quekel eigenlijk even geduld moet hebben in de zoektocht naar een nieuwe club, maar de spits uit Oss wil het liefst rap  duidelijkheid. Die krijgt hij wellicht toch sneller dan ingeschat, want er heeft zich inmiddels een club uit de Jupiler League gemeld voor de transfervrije aanvaller. “Het jaar bij FC Dordrecht heeft niet gebracht wat ik me ervan had voorgesteld.”

In de laatste fase van zijn herstel na een zware knieblessure sloot Quekel medio 2010 aan bij Dordrecht. “FC Oss bood me niets aan en ik was blij dat ik weer in het betaalde voetbal aan de slag kon. In Dordt moest ik vooral wennen aan het spelen in een systeem met twee spitsen. Dat is toch anders voetballen. Rekening houden met looplijnen en dergelijke. Per saldo vind ik dat ik te weinig gespeeld heb. Ik geloof iets van dertien wedstrijden in de basis. Ja, ik ben echt sterker geworden. Zeker fysiek en conditioneel. En uiteindelijk heb ik ondanks alles ook meer voetbalbagage gekregen.”

Een terugkeer naar Oss als die club promoveert, sluit Quekel (24, foto FC Dordrecht.nl) niet helemaal uit. “Maar ik verwacht eerlijk gezegd niet dat het gebeurt. Ik heb nog niets gehoord. Toevallig heb ik net een huis gekocht in de buurt van Oss, maar dat staat los van mijn voetbaltoekomst. Je zou bijvoorbeeld – indien nodig – op locatie een paar dagen in een appartementje kunnen verblijven. Ik ga in ieder geval uit van betaald voetbal.”

Be Sociable, Share!