Sinterklaascadeautje

foto Geert van Erven

Stiekem hoopt Koen van de Laak tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aan te sluiten bij de selectie van FC Groningen. Op 6 december scheurde de voormalige speler van FC Den Bosch de voorste kruisband in zijn rechterknie af. Na een geslaagde operatie is de revalidatie inmiddels in volle gang voor Van de Laak. “Ik bevind me nu in fase 2, over een maandje hoop ik te starten met joggen en later hardlopen. Die voorbereidingsperiode zit in mijn achterhoofd, hoewel ik besef dat zorgvuldig plannen altijd lastig is met dit soort blessures.”

Het feit dat de clubleiding van FC Groningen zijn medio 2011 aflopende contract ondanks die flinke kwetsuur tussentijds met ’n jaar verlengde, heeft Van de Laak veel positieve energie opgeleverd. “Ik heb daardoor meer innerlijke rust en dat bespoedigt het herstel, denk ik. Ik zal Groningen altijd dankbaar blijven voor dit gebaar”, aldus de geboren Vughtenaar, die elf seizoenen de kleuren van FC Den Bosch verdedigde voordat hij in 2005 naar het Noorden verkaste. “Den Bosch zal altijd speciaal blijven voor mij. Laatst was ik nog in De Vliert bij de wedstrijd tegen AGOVV. Meestal word ik door mijn broer of mijn vader op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen bij Den Bosch. Van een afstand denk ik dat er meer in het elftal zit, dan er tot nu toe uitkomt. En volgens mij heeft de leiding die indruk ook.”

Hoewel Groningen momenteel in een sportief dipje verkeert – iets wat volgens Van de Laak iedere club gedurende een seizoen weleens overkomt – gaat het over het algemeen natuurlijk erg lekker met de Trots van het Noorden. De resultaten benaderen zeg maar de grens van het maximale. “Ik kon destijds kiezen tussen Heerenveen en Groningen en mijn gevoel zei me voor de laatste optie te gaan. De gesprekken met Nijland, Veldmate en Jans, de plannen; het sprak me aan en het klikte. Nee, dit seizoen was ik aanvankelijk geen basisspeler, had ook last een enkelblessure, maar ik knokte me toch in het team. En toen was daar dat Sinterklaascadeautje.”

Tot slot de onvermijdelijke suggestie. “Een mogelijke terugkeer naar Den Bosch? Die vraag wordt me meer gesteld, maar het is zinloos om daar nu op te antwoorden. Je weet nooit hoe het loopt, kijk naar de blessure die ik uit het niets opliep. Maar okay, ik sluit niet uit dat ik ooit weer voor FC Den Bosch zal voetballen. De tijd zal het leren.”

Be Sociable, Share!