Sfeer

foto Jan Volwerk

Dat sfeer en prestaties ook losmakelijk met elkaar verbonden kunnen zijn, bewijst het verhaal van Joost Veuger. Hij bekent dat Baronie eigenlijk zijn cluppie is, maar hij speelde er dit jaar niet. En ook volgend seizoen niet. Veuger (27) blijft bij Unitas. De tweedeklasser uit Gorinchem, die sportief aan een dramatisch seizoen bezig is. Pogingen van Baronie om Veuger tot een terugkeer te bewegen, strandden. “Op het veld moet er gewonnen worden, maar wat daarbuiten gebeurt, vind ik ook belangrijk.”

Was het dan zo erg bij Baronie? “Nee, maar misschien ligt mijn lat wel heel hoog. Ik miste op een gegeven moment de betrokkenheid, ook onderling. In vergelijking met voorheen dan. Nee, mijn vertrek had niets met de financiën te maken”, verzekert de financieel adviseur bij de Gemeente Breda. OJC Rosmalen trok de afgelopen maanden trouwens ook aan de bel bij Veuger, maar ook die club wees hij af. De vermeende interesse van Dongen verwijst Veuger naar het rijk der fabelen. “Ik speel bij Unitas met mijn maatjes Hans Frijters, Ruud van Dijk en Mark van Poppel. Trainer is Johan Gabriëls, die aanvoerder was van Baronie toen ik als 18-jarige debuteerde in het eerste elftal. Bij deze club volstaan twee trainingen per week. Alle plussen en minnen tegen elkaar weggestreept, zei mijn gevoel me bij Unitas te blijven. Wat er ook gebeurt, want ja is ja bij mij.”

En dus balt hij straks weer tegen teams als Dubbeldam, Aardenburg en Roosendaal. Als Unitas zich tenminste handhaaft. “Deze club heeft ambities, maar dit seizoen loopt het voor geen meter. Echt ondermaats. In die tweede klasse is het meer vechtvoetbal dat je speelt. Dat vergde aanvankelijk een omschakeling, afgezet tegen waar ik vandaan kom. Zonder meer. Maar na de zomer gaan we weer voor het hoogste. Ik heb begrepen dat er zeker vijf spelers bij komen.” Afgaande op wat Veuger verkondigt, zullen de aspiraties en het daaraan gekoppelde verwachtingspatroon de sfeer in ieder geval niet ondermijnen.

Be Sociable, Share!