Ripson aanwinst nr. 8 voor Spakenburg

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Grootmacht Spakenburg draait dit seizoen vierkant. Sterker, zal zelfs serieus aan de bak moeten om zich in de Topklasse te handhaven. In reactie daarop is de leiding van de club deze dagen flink aan het shoppen. Met Bredanaar Niek Ripson hebben de blauwen inmiddels al aanwinst nummer acht vastgelegd. “Geweldig dat deze club op mijn pad is gekomen. Heel professioneel, precies zoals ik het voetbal zelf ook benader.”

Want de nu bijna 29-jarige aanvoerder van FC Lienden beleeft de sport na zijn jaren bij NAC, TOP Oss, Emmen en RBC nog altijd als een vak. “En de meerwaarde van de Topklasse is dat je dit kunt combineren met een maatschappelijke carrière”, refereert Ripson aan zijn job als personal coach die inmiddels steeds meer gestalte heeft gekregen. “Nee, de zaterdag als speeldag heeft niet meegespeeld in mijn beslissing, al is dat wel een bijkomend voordeel.”

Derby

“Naast de prima organisatie en voorwaarden is Spakenburg natuurlijk een monument in het amateurvoetbal. Ze willen straks weer mee gaan doen om de prijzen en dat spreekt mij uiteraard aan. In een prachtige competitie met veel aandacht. De derby? Jaaaa. Ook al iets om naar uit zien. Weet je, geen kwaad woord over Lienden en heb er ook goed over nagedacht, maar deze kans is te mooi om te laten lopen”, aldus Ripson, die zaterdagmiddag na het oefenduel tussen zijn aanstaande en huidige club het contract zal ondertekenen.

Be Sociable, Share!