‘Positief blijven’

Geen tegenstander in de directe nabijheid en weer ging het fout. Erik van der Ven voelde zijn onderbeen van links naar rechts schuiven, hoorde iets kraken en wist meteen dat het niet goed zat, die zesde november. De diagnose is inmiddels gesteld bij de 27-jarige middenvelder van De Treffers: voorste kruisband afgescheurd. Dezelfde als die van medio 2010. “Ik wil nu eerst fit worden. Pas daarna beslis ik over mijn voetbaltoekomst.”

Omdat het gewricht na het ongeluk snel ik dikte afnam en de last minder werd, hoopte Van der Ven  dat het ‘slechts’ om een beschadiging van een meniscus zou gaan. De kijkoperatie leverde een andere uitkomst op. De voetballer uit Schaijk zegt dat de grootste schok inmiddels voorbij is. “Het blijft balen, maar nu is het toch vooral zaak om positief te blijven. Vermoedelijk eind volgende week word ik in Mill geopereerd en daarna ga ik onder leiding van fysiotherapeut Rinus Louwers uit Deurne werken aan mijn herstel. Die heeft me vorig jaar perfect begeleid bij dezelfde blessure. Zeker weten dat ik straks weer honderd procent fit word.”

‘Goed, heel goed’

Zijn verbintenis met de topklasser uit Groesbeek loopt in juni af. Van der Ven wenst zich momenteel echter niet bezig te houden met een eventueel vervolg. “Dat heeft nu geen prioriteit. Op zich heb ik het prima naar de zin bij De Treffers. Ja, de resultaten vallen tegen, maar dat komt niet omdat het team niet goed genoeg zou zijn. Ik vind het niveau goed. Als je de trainingen bekijkt zelfs heel goed. In teveel wedstrijden hebben we punten verspeeld, waar dat gezien het verloop helemaal niet nodig was.” Vrij vertaald bedoelt Van der Ven te zeggen dat het goed komt met De Treffers en met hemzelf ook. Nu zit het alleen even tegen.

Be Sociable, Share!