Onder de pannen

Emrullah Güvenc is onder de pannen. De voormalige spelmaker van FC Oss heeft een driejarig contract getekend bij Kartalspor, dat uitkomt in de Turkse eerste divisie. Güvenc voetbalde in Istanbul al een helftje mee (één goal plus een assist) in een oefenduel met zijn nieuwe club. Vooralsnog verkast hij alleen naar Turkije. In een later stadium is het de bedoeling dat zijn gezin meeverhuisd.

“Ik ben blij dat het rond is. Nee, dit is niet de club waarmee ik eerder onderhandelde. Kartalspor heeft afgelopen seizoen niet goed gepresteerd, maar met een nagenoeg volledig vernieuwde selectie wil de club de weg omhoog inslaan. Voor zover ik het heb kunnen inschatten beschikken we over een prima mix van jonge spelers en meer ervaren krachten. Ik ben er daar één van en krijg op het veld een rol die vergelijkbaar is met die bij Oss.”

Volkan Demirel is de bekendste speler die Kartalspor heeft voortgebracht. De doelman stapte in 2002 over naar Fenerbahce en bemachtigde daarna een plaats in het Turkse nationale elftal. “Kartalspor is één van de zes clubs in Istanbul en heeft ambities. Over twee jaar moet er een ander stadion staan met een capaciteit van 20.000 toeschouwers.” Omdat de competitiestart in Turkije in verband met het omvangrijke omkoopschandaal met een maand is uitgesteld tot 10 september is Güvenc momenteel voor een korte periode terug in België. “Mijn broer? Serdal heeft nog geen club, maar ook dat gaat goed komen.”

Lees ook: FC Oss gaat dit jammer vinden

Be Sociable, Share!