‘Hoop dat ik de tijd krijg’

Met maar zeven puntjes staat IFC na tien duels net boven JEKA onder de rode streep. Logisch als bijvoorbeeld het aantal tegendoelpunten (33) in ogenschouw wordt genomen. “Noodgedwongen hebben we een keeper die net uit de A-junioren komt voor de leeuwen moeten gooien. Die jongen doet het steeds beter, maar is eigenlijk nog niet toe aan het niveau van de eerste klasse”, geeft Marcel van Helmond één van de oorzaken aan.

De coach uit Oosterhout voelt dat de druk toeneemt binnen de club uit Hendrik Ido Ambacht, die volgens hem een reputatie heeft met vroegtijdige trainerswissels . “Je weet hoe dat gaat in de voetballerij. Als de resultaten uitblijven, komt vaak als eerste de trainer aan de beurt. IFC wil als enige zondagclub van importantie in de regio koste wat het kost in deze afdeling blijven. Persoonlijk heb ik er vertrouwen in dat we deze reeks kunnen ombuigen. We voetballen helemaal niet slecht, maar maken domweg teveel foutjes en zijn soms te lief. Dat moet er echt uit.”

Van Helmond benadrukt dat hij de zwarte piet zeker niet alleen bij de jeugdige doelman Jeroen de Vey (18) wil neerleggen. “Hij maakt met de week progressie en zijn inzet is prima. Maar als een elftal door de resultaten al niet overloopt van zelfvertrouwen, werkt dat in dit geval dubbel door. Dan ben je op een gegeven moment tegen de ranglijst aan het spelen. Tegen DOSKO had ik zondag het systeem wat aangepast. Iets meer de klemtoon op de verdediging gelegd. Op zich pakte dat niet slecht uit, hoewel je dat niet zou zeggen als je ziet dat we toch weer vier goals om de oren kregen. Tegen een overigens prima en vooral effectieve ploeg. Geloof me, we zijn nog niet één keer weggespeeld. Vrijwel wekelijks krijgen we langs alle kanten complimenten voor ons spel. Leuk en aardig en indicaties dat het erin zit, maar per saldo heb je daar uiteindelijk niks aan als er onvoldoende punten tegenover staan.”

Gifkikkers

Na de winterstop is eerste doelman Jim van der Leer vermoedelijk weer inzetbaar. Van Helmond hoopt dat hij dan nog als trainer voor de groep staat bij IFC. “Ook omdat ik het los van de resultaten prima naar mijn zin heb. We krijgen nu Vlissingen, BVV en JEKA. Daarin moeten we punten halen, hoe dan ook. En dat kan. Het zal op de beslissende momenten alleen wat meedogenlozer moeten, feller. Dan maar eens een keer ’n kaartje. We moeten het wel zelf afdwingen. Na vorig seizoen is bewust afscheid genomen van een paar spelers. Maar die gifkikkers zouden we nu goed kunnen gebruiken.”

Be Sociable, Share!