Het geplaveide pad naar Kozakken Boys

foto Geert van Erven

Het was een spraakmakend weekje voor Niels Vorthoren. De middenvelder uit Werkendam won een week geleden ‘n punt met Excelsior (2-2) tegen Helmond Sport. Het bijzondere zat hem in feit dat Excelsior dit bewerkstelligde met negen spelers. En donderdag versloeg Vorthoren met zijn ploeg grote broer Feyenoord (1-4, met twee goals  van hem). “Het begint te lopen. Excelsior moet op zijn minst de play-offs kunnen halen.”

Pas sinds kort vindt Vorthoren zich overigens terug in het basiselftal op Woudestein. “Na dat dramatische vorige jaar met voetbal waar je vaak niet vrolijk van werd, gaf ik de trainer voor aanvang van dit seizoen aan op welke positie ik mij wilde richten, die van aanvallende middenvelder. Om weer plezier te krijgen maar ook omdat ik er een beetje vanuit ging dat Alberg verkocht zou worden. Dat gebeurde niet, maar aanvankelijk koos trainer Leon Vlemmings voor een andere invulling. Maar nu speel ik dus weer.”

HBO studie

Ook prettig met het oog op zijn voetbaltoekomst. Komende zomer loopt zijn verbintenis met de Rotterdamse eerstedivisionist namelijk af. “Ja, maar eerlijk gezegd ben ik daar nu nog niet mee bezig. Bovendien heb ik het sterke geloof dat dit straks in orde gaat komen. Met een contract in het betaalde voetbal, ja. Kozakken Boys? Ha, nou dat pad is sowieso al een beetje geplaveid. Toen ik als ventje vanuit Werkendam naar Willem II ging, heb ik al gezegd dat ik ooit terug zou keren. Dus een serieuze optie is het zeker. Op termijn, want ik prefereer nu een langer verblijf in de profvoetballerij. Na januari wil ik mijn HBO studie verder afronden. Over mijn toekomst maak ik me niet al teveel zorgen.”

Na de marathon die Vorthoren (25) vanwege het ondertal diende af te leggen tegen Helmond, was het oefenduel op Varkenoord tegen Feyenoord een verademing. “Op een gegeven moment na rust leek het bij hen meer op een mix tussen de A1 en de beloften, maar de startopstelling van Feyenoord was heel behoorlijk, hoor. Deze twee overwinningen, hoe verschillend ook tot stand gebracht, geven ons het nodige vertrouwen. Op weg naar een positie waar Excelsior hoort te staan.”

Be Sociable, Share!