Heesen coach Team VVCS

foto Geert van Erven

Dirk Heesen is na zijn vertrek bij FC Oss nog steeds op zoek naar een nieuwe werkgever. In de maand juli is de coach uit Houten alvast onder de pannen. Hij antwoordde positief op het verzoek van Danny Hesp om het Team VVCS, een selectie van voetballers zonder contract, onder zijn hoede te nemen.

“Wie ben ik om daar nee tegen te zeggen?”, reageert Heesen op zijn tijdelijke aanstelling. “Ook deze ervaring pik ik weer mee. Alle leermomenten grijp ik aan. Hans de Koning is in het verleden eveneens coach van dit team geweest, om maar eens een voorbeeld te geven.” Oorspronkelijk was Andries Ulderink aangesteld als trainer voor het team van werkelozen, maar die aanvaardde onlangs een aanbod van AGOVV.

Stiekem hoopt Heesen op een soortgelijk scenario. “Maar je moet ook realistisch zijn. Bijna alle posities in het Nederlandse betaald voetbal zijn bezet en daar liggen in eerste instantie mijn ambities. Achilles’29? Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet over nagedacht, maar zoals ik al vaker gezegd heb: Dirk Heesen voelt zich nergens te groot voor. Ik was de voorbije weken in de weer met twee opties in het buitenland. Een club op Cyprus en een in het Midden Oosten. Beiden ketsten af. Jammer. Als ik straks onverhoopt geen club heb, ben ik niet van plan om stil te zitten. Ik probeer dan zoveel als mogelijk bij clubs in de keuken te kijken. Ook zoiets biedt weer gelegenheid tot doorontwikkeling.”

Team VVCS start op 2 juli met een driedaags trainingskamp op het KNVB sportcentrum en speelt vervolgens wedstrijden tegen onder meer het Volendam van Hans de Koning (11 juli) en FC Oss (14 juli in Herpen). “Alsof het zo moet zijn, niet? Leuk, ik kijk er naar uit.”

Be Sociable, Share!