‘Had ‘n Rooney-omhaal’

foto Henk van Esch

Vrijwel dagelijks zit Paul Jans vier uur in de auto door de afstand tussen zijn woonplaats Venlo en Dender, in de buurt van Brussel. Vermoedelijk is dat binnenkort voorbij. De Belgische tweedeklasser FCV Dender wil de 29-jarige aanvaller graag behouden, maar ontbeert de financiële middelen. In afwachting van een eventueel vervolg in het profvoetbal heeft Jans daarom besloten alvast toe te zeggen bij De Treffers. Zodat hij in ieder geval onder de pannen is.

“Zeker weten dat ik minimaal het niveau van de Jupiler League aan kan. Ik ben weer helemaal fit, heb dit seizoen vrijwel alles gespeeld. Dat Dender wil verlengen, is daar een bewijs van. Woensdagavond had ik nog een gesprekje daarover. De laatste weken speel ik vanuit de nummer tien positie. En dat bevalt goed. Zaterdag tijdens ons laatste duel bij Oostende maakte ik een wereldgoal. Een Rooney-omhaal! Daar moet beeld van zijn, want ik zag een camera. Alleen heb ik er nog niets van terug kunnen vinden. Het verschil tussen beide landen? De accommodaties in Nederland zijn gemiddeld een stuk beter en in Nederland ligt het accent meer op tactiek.”

Jans brandt nog van ambitie. “Ze moeten echter wel bellen, begrijp je?” UDI’19 zocht contact, maar dat leidde tot niets. Toen De Treffers zich een maand geleden meldde, reageerde Jans enthousiaster. “Een mooie club natuurlijk en de Topklasse is een prima podium.” Maar als hij naar een BVO kan die hem aanspreekt, is hij weg. “Die afspraak ligt er. Ik heb de pech gehad dat ik bij FC Den Bosch juist in de jaren waarin ik fysiek op mijn top had moeten zijn, met die zware blessures – kruisband en trombosebeen – te maken kreeg. Vroeger bij VVV Venlo had ik nogal eens de neiging om blind achter iedere bal aan te rennen, ook als je wist dat die eigenlijk onhaalbaar was. De wijsheid komt met de jaren. Nu speel ik slimmer, ben rijper.”

Be Sociable, Share!