Galatà stopt met profvoetbal

Behalve als ‘er heel gekke dingen gebeuren’ stopt Geoffrey Galatà met betaald voetbal en gaat hij zich richten op een maatschappelijke carrière. De 27-jarige Amsterdammer had een aanbieding van FC Oss om als semiprof verder te gaan. “Per saldo vind ik het niet de moeite waard om daarvoor al die tijd erin te steken. Met mijn HBO-diploma Commerciële Economie op zak kies ik voor een andere weg. Daarnaast verwacht ik binnenkort met een Top- of hoofdklasser rond te komen.” Inmiddels is bekend welke club: zaterdaghoofdklasser Sparta Nijkerk.

Galatà zegt het jammer te vinden dat het zo gelopen is. “Maar aan de ene kant begrijp ik de gedachtegang van FC Oss wel. De club voert een realistisch beleid ten aanzien van de financiële mogelijkheden. Kijk maar om je heen naar de clubs die dat niet gedaan hebben en hoe die er nu voor staan. RBC bestaat zelfs niet meer. De Jupiler League turnt steeds meer om richting het semiprofessionalisme en zal met jonge spelers nog meer een kweekvijver worden voor de eredivisie. De ouderen gaan over het algemeen vaker kiezen voor de top van het amateurvoetbal in combinatie met een baan.”

Net als Galatà nu dus gaat doen. “Er is met Oss gesproken over een functie in het bedrijfsleven naast het voetbal. Maar omdat Amsterdam mijn woonplaats is, bleek dit plan in de praktijk onuitvoerbaar. Qua reistijd was ik al rond dertig uur kwijt. Dit was het moment om een definitieve keuze te maken. De illusie dat ik me ‘binnen’ zou gaan voetballen, had ik heel lang geleden al laten varen. Nu werd het echter wel heel erg minimaal. Een tendens die zich alleen maar zal uitbreiden”, verwacht de voormalig Ajacied, die sinds medio 2008 voor FC Oss voetbalde en in mei als aanvoerder de kampioensschaal van de zondagtopklasse in ontvangst nam.

Be Sociable, Share!