‘Ga echt niet thuis zitten’

Het liefst was Erik van der Ven in het betaalde voetbal actief gebleven. Maar niet ten koste van alles. Met FC Emmen, zijn laatste werkgever, kon hij geen contractverlenging overeen komen. En ook met een aantal andere geïnteresseerde BVO’s uit de Jupiler League kwam hij er niet uit. Daarom voetbalt de 27-jarige Schaijkenaar komend seizoen in de Topklasse bij De Treffers.

“Ik heb al een paar jaar contacten met die club. Telkens koos ik uiteindelijk voor een BVO, maar deze keer stond het complete plaatje van De Treffers me meer aan. De Treffers heeft bovendien een leuk team en kan bovenin meedoen. Ik verheug me op een jaar lekker voetballen. Fysiek ben ik weer helemaal in orde”, zegt Van der Ven met een verwijzing naar de periode waarin hij dat niet was. Bijna een jaar geleden liep Van der Ven in een oefenduel met Jong PSV (zie foto) een zware knieblessure – kruisband, meniscus – op, die hem bijna een seizoen lang uit de roulatie hield.

“Pas de laatste drie wedstrijden van Emmen speelde ik weer mee en dat ging goed. Ze wilden best met me verder, maar er was weinig mogelijk. Bovendien speelde de afstand tussen Emmen en Schaijk ook mee.” Een definitief kruis heeft hij er nog niet door gezet, maar de kans dat Erik van der Ven ooit nog in het betaald voetbal te zien zal zijn, lijkt te verwaarlozen. “De komende tijd ga ik me oriënteren op maatschappelijk gebied. Ik ga straks echt niet de hele dag thuis zitten. Op termijn wil ik me ook focussen op het trainerschap. Ik heb TC2. Voor toelating tot de cursus TC1 moet je over praktijkervaring beschikken. Via het trainen en coachen van een jeugdteam zal ik daar binnen nu en twee jaar  vermoedelijk invulling aan geven.”

Be Sociable, Share!