Doei

Als het goed is, staat Emrullah Güvenc op het punt om een contract te tekenen bij een Turkse club uit de eerste divisie. Maar ja, wat is goed? “Ik heb een keer meegemaakt dat ik in Turkije gepresenteerd zou worden. Een shirt met mijn naam erop lag klaar, flink wat pers erbij. Bleken er ‘opeens’ problemen met de bank te zijn. Doei, zei ik!”

Kleine details zijn nu volgens Güvenc de enige obstakels die een overgang naar West-Turkije nog kunnen dwarsbomen. Ook in dit geval geldt: wat is klein? “Door mijn zaakwaarnemer wordt onderhandeld over de wijze van betaling. Als het doorgaat, ga ik er financieel flink op vooruit ten opzichte van wat ik in Oss verdiende. Sportief sla ik de Nederlandse Jupiler League iets hoger aan. De ambiance in Turkije is vele malen beter. De club waarmee ik praat trekt gemiddeld 15.000 toeschouwers. Er wordt daar meer op gevoel gespeeld, temperamentvoller ook. Hoe dan ook, je kunt pas zeker zijn als de handtekening gezet is.”

Güvenc zegt dat de onzekerheden niet aan hem knagen. “Een paar jaar terug zou ik in de stress zitten. Nu weet ik dat het op een of andere manier goed gaat komen. Tot 31 augustus heb ik sowieso de tijd. Ik houd mijn conditie op peil en zit niet op een schopstoel omdat ik een uitkering geniet. Alternatieven? Links en rechts loopt wat, maar ik wil me graag concentreren op één club tegelijk. Als dit boek eventueel dicht moet, pas dan kan ik me op een volgende optie richten. Ik ga er vanuit dat het binnen nu en een aantal dagen in orde komt, maar zal anderzijds niet verrast zijn als het toch nog afketst. Zo gaat dat in die contreien. Maar zoals ik al zei, uiteindelijk komt er gegarandeerd wel iets op mijn pad.”

Be Sociable, Share!