‘Dit is mijn ding’

foto Henk van Esch

Rond de millenniumwisseling zegde Wiljan Vloet tijdens hun toenmalige samenwerking bij FC Den Bosch Wim van der Horst toe hem ooit mee te nemen naar zijn nieuwe werkgever als de mogelijkheid daar was. Nu, na dik toen jaar, lost Vloet als directeur van Sparta zijn belofte in. Van der Horst gaat per direct voor onbepaalde tijd als fulltime seniorenscout aan de slag in Rotterdam-West. “Geweldig dat dit op mijn pad is gekomen.”

De interesse van Sparta speelt al een kleine maand. “Na groen licht van de voorzitter van de RVC bij Sparta, die maandag van vakantie terugkeerde, hebben we het definitief rond gemaakt. Vloet is volop aan het reorganiseren bij Sparta, ook het scoutingapparaat. Samen met Wiljan ga ik me concentreren op de senioren. De twee hoogste klassen in Nederland en België en de top van het amateurvoetbal. Ik ben hier echt hartstikke blij mee. Het trainen en coachen heb ik ook altijd leuk gevonden, maar het opspeuren en herkennen van talent is eigenlijk altijd mijn ding geweest.”

De nu 54-jarige Van der Horst is blij met de veelal positieve reacties vanuit het Bossche. “Ze gunnen me deze stap, hoewel ik de indruk heb dat met name Fons Groenendijk oprecht aangedaan is door mijn vertrek. Ik loop natuurlijk al heel lang rond bij FC Den Bosch, ken de club van binnen en van buiten. Je neemt daar gevoelsmatig niet zomaar even afscheid van. Maar zeker de laatste jaren werd het vanwege de bezuinigingen een steeds moeizamer verhaal. Ook wat betreft de invulling van mijn eigen contract. Toen Vloet zich meldde, was ik daarom zeer aangenaam verrast. Om in Koeman’s termen te spreken: deze trein moest ik nemen. Nog meer inkrimpen op mijn salaris bij FC Den Bosch was niet mogelijk. Fred van der Hoorn heeft zich namens de club heel netjes opgesteld. ‘Wie ben ik om dit tegen te houden?’, zei hij.” Rond de eerste competitiewedstrijd van Den Bosch tegen Zwolle op 5 augustus wordt officieel afscheid genomen van het clubicoon.

Of Van der Horst aanblijft als trainer/coach van Sint Michielsgestel is nog niet duidelijk. “In de weekeinden kan ik er niet meer bij zijn, dat staat vast. Ik zou eventueel nog een jaar de trainingen kunnen leiden op dinsdag- en donderdagavond. En Guido van de Kamp zou de wedstrijden op zondag kunnen doen. Daarover wordt nu intern gesproken bij Gestel. Het is aan hen”, aldus Van der Horst, die bekent dat soms vier trainingen op één dag fysiek steeds zwaarder begon te wegen. “Daarom ben ik zo blij dat dit voorbij is gekomen.”

Be Sociable, Share!