‘De sport is de kern’

Hij graaft even in zijn geheugen. Nee, hij kan zich niet zo snel een duel tussen Willem II en NAC Breda voor de geest halen dat sportief echt helemaal nergens anders om ging dan de eer. “En dat in een tijd waarin het wemelt van de diverse nacompetities. Een duel tussen de lamme en de blinde? Dat zijn volledig jouw woorden. Maar dat het beide clubs niet goed gaat, daarmee vertel ik niets nieuws. We moeten oppassen hier in het linkergedeelte van Brabant”, waarschuwt Addy Brouwers met ook een verwijzing naar Roosendaal.

Oud-international Brouwers (65) – ook al was het slechts één interland – is op de eerste plaats een liefhebber van het spel. “Op tv volg ik alles, maar dat geleuter eromheen niet, hoor. Die wedstrijd, daar is het mij om te doen!” Natuurlijk is zijn binding met NAC Breda groter dan die met de buur uit Tilburg, simpelweg omdat zijn roots in het Bredase liggen. Van een aversie richting het oosten is echter geen sprake. Sterker, Brouwers was in het verleden zelfs jeugdtrainer bij Willem II. “En ik heb daar echt een geweldige tijd gehad. Gewerkt met fijne mensen en daar vele kennissen aan overgehouden”, zegt Brouwers, die destijds vanwege gezondheidsredenen stopte in Tilburg.

De allang weer kwieke Brouwers verricht tegenwoordig scoutingwerkzaamheden voor NAC en beoordeelt als rapporteur van De Telegraaf met regelmaat eredivisiewedstrijden. Zondag heeft hij in dat kader geen opdracht, maar hij zegt hoogstwaarschijnlijk toch in Tilburg op de tribune te zitten. Hoofdschuddend zag Brouwers de laatste jaren diverse duels van Willem II aan. “Bij Willem II betalen ze momenteel de tol voor het wanbeleid. Ook ik kan daar niets anders van maken. NAC heeft nu nog het voordeel van de twijfel, maar moet scherp opletten dat het niet dezelfde kant op gaat. De ellende kunnen ze zondag niet wegpoetsen, hetgeen niet wegneemt dat ik wederom hoop op een leuke wedstrijd. Al die ludieke acties om dit duel heen keur ik niet af en massa’s mensen vinden dat vermoedelijk amusement, maar ik heb er niet veel mee. De sport is voor mij de kern. Altijd geweest.”

Be Sociable, Share!