‘Compleet overdonderd’

Mihayrick Hieronimus wist niet wat hem overkwam. Hij was de teleurstelling van de opheffing van RBC Roosendaal net te boven en had de focus inmiddels op zijn studie en voetballen met vrienden bij TVC Breda gelegd. En toen ging de telefoon over. Of hij beelden kon sturen van zijn verrichtingen in de A1 van RBC. Aan wie? De nationale voetbalbond van Curacao. Uitkomst: Hieronimus wordt international en maakt dadelijk net als Revy Rosalia deel uit van de selectie die twee WK-kwalificatiewedstrijden gaat spelen.

“Ik ben nog steeds compleet overdonderd. Komende dinsdag vlieg ik al richting Curacao om met de locale spelers de eerste trainingsweek door te maken. Ik heb de toezegging dat ik na die week, wanneer de ervaren jongens als Rosalia over komen, sowieso mag aansluiten. De coach heeft de beslissing om mij te selecteren genomen op basis van de informatie die hij al had en die beelden. Hij vindt dat ik lengte en kracht toevoeg aan de selectie”, aldus de linker centrale verdediger.

“Waarom ik bij TVC speel? Na het faillissement van RBC was de tijd te kort om snel een andere club te vinden. Ik besloot daarop in te gaan op het advies om mijn studie Communicatie prioriteit te geven en daarnaast met mijn vrienden te gaan voetballen. Het zou inderdaad kunnen dat het verhaal Curacao voor een andere wending zorgt en sportieve deuren opent. Maar dat zie ik dan wel weer. Eerst ga ik proberen te beseffen dat het echt waar is en me richten op dit ongelooflijke avontuur.”

WK 2014 Brazilië

Revy Rosalia maakte de cyclus in 2009 al eens mee. Maar dat maakt de speler van FC Lienden niet minder blij. “Een week geleden werd ik voorzichtig gepolst en vandaag kreeg ik te horen dat ik bij de definitieve selectie zit. Ik heb inmiddels begrepen dat de club ook op de hoogte is gebracht. Volgens de FIFA reglementen mogen ze me opeisen per 29 augustus. We spelen op 2 september uit bij Antigua en vier dagen later thuis tegen Haïti. Op 7 september vlieg ik terug. Daardoor mis ik dus wel een competitiewedstrijd met Lienden. Vind ik minder, maar aan de andere kant speel je toch mooi WK-kwalificatiewedstrijden, waarvan ik er  inmiddels al drie achter mijn naam heb staan”, zegt Rosalia, die te maken krijgt met de coaches Remko Bicentini en de Argentijn Bilchen. Overigens is ook Kenneth Cicilia, speler van Dijkse Boys, opgenomen in de selectie.

Be Sociable, Share!