‘Begin van mooie reeks. Met mij’

foto Gerald van Zanten

De concurrentie is groot bij FC Lienden. Zondag in het duel bij koploper HSC’21 (0-2) had Revy Rosalia voor het eerst dit seizoen een basisplaats. “En dat ging goed. Zodanig dat ik ervan uit ga dat ik tegen Haaglandia weer start. De trainer vond mij aanvankelijk niet fit genoeg voor de rol van controlerende middenvelder. Door scherp te trainen en me positief te blijven opstellen, heb ik dit zelf afgedwongen.”

Het is dringen binnen de selectie van Lienden. Degenen die niet spelen moeten hun spelvreugde halen uit de trainingen en af en toe een oefenwedstrijdje op een doordeweekse avond, want Lienden heeft geen tweede elftal. “Daardoor voelen die trainingen wel als wedstrijden. Partijtjes elf tegen elf gaan op het scherp van de snede. Het niveau is hoog”, weet de voormalige aanvoerder van Baronie.

Ondergrens

“De definitieve vertaling naar de wedstrijden moet nog plaatsvinden. Als je een hoop goede spelers bij elkaar zet, is het geen vanzelfsprekendheid dat het meteen gaat lopen. Ook in ons geval blijkt dat de factor tijd daarbij een rol speelt. Maar langzaam aan beginnen de vastigheden nu te komen. We moeten er naar toe dat de ondergrens niet meer overschreden wordt. Met dit materiaal zijn wij verplicht om bovenin mee te draaien. Met de reeks die we nu krijgen kan Lienden een stap in die richting zetten. Met mij”, floept hij er snel uit.

Normale omgangsvormen

Rosalia is er de persoon niet naar om stennis te schoppen als zaken niet naar zijn wens gaan. “Zo zit ik niet in elkaar. Nee, mijn afzegging onlangs van deze trip met het nationale elftal van Curacao was puur een privékwestie. Lienden verleende zelfs volledige medewerking. Ik voel me gewaardeerd en de sfeer in en rondom het team bevalt me prima. De omgangsvormen zijn heel normaal. Aan de tegenstanders merk je wel dat zij ons extra gemotiveerd benaderen vanwege het image dat toch voornamelijk van buitenaf is gecreëerd. Het is aan ons om daarmee te dealen.”

Be Sociable, Share!