‘8? Zijn er 9, hoor!’

Hoewel Jean Black van zichzelf vindt dat hij volwassener is geworden in zijn spel en tegenwoordig meer oog heeft voor het teambelang, zal de aard van het beestje nooit verdwijnen. “Ik leef van de doelpunten, ja. Ik ken spelers die met intikkertjes heel veel bereikt hebben. Daarom probeer ik op het veld geconcentreerd en alert te zijn. Op de momentjes die altijd komen.”

Inderdaad, zoals zondag. De Treffers tegen AFC. Bal komt terug van de paal en Black tikt met links binnen. Bal valt binnen de zestien voor zijn voeten. Black omspeelt de keeper en schiet vanuit een moeilijke hoek opnieuw met links richting doel. Via twee verdedigers klutst de inzet tegen het net. Blijkt uit de beelden. Dus maakte de dienstdoende arbiter de juiste notities op het wedstrijdformulier. Op basis daarvan komen de officiële topscorerslijsten tot stand. ‘Slechts’ één goaltje zodoende voor Black. Die het nog wel probeert. “Op verschillende sites staat gewoon negen, hoor.”

Elk doelpunt is er immers één, weet Black en statistieken kunnen zeker voor een aanvaller simpelweg doorslaggevend zijn. Na zijn vertrek bij FC Oss, ruim een jaar geleden, heeft Black (23) de hoop op een terugkeer in het betaalde voetbal nog niet laten varen. “Nee, mijn vertrek had niets te maken met de weinige speeltijd die ik kreeg. Ik leverde mijn contract in omdat ik mij een tijdje volledig wilde focussen op mijn studie. Die heb ik afgerond. Inmiddels is mijn aandacht weer hoofdzakelijk op het voetbal gericht. Hoewel ik van plan ben begin volgend jaar een studie in de sociale hulpverlening te starten. Ik wil zoveel mogelijk houvast voor later, begrijp je?”

Groesbeek

Het liefst wil Black nu het nog kan echter centjes verdienen met scoren. Vanuit Eindhoven tuft hij daarom sinds deze zomer wekelijks vier keer op en neer naar Groesbeek. “Dik drie kwartier is qua reistijd te doen. Zij waren er na mijn contractontbinding bij Oss snel bij. Ik had met Oss natuurlijk al het een en ander laten zien in dat ene seizoen Topklasse. Ik ben blij met De Treffers en andersom ook, denk ik. De club wil dit seizoen bij de eerste vijf eindigen en dat is haalbaar. Ik denk zelfs dat een plaatsje bij de eerste drie mogelijk is. Persoonlijk ben ik gegroeid, maar nog niet uitgegroeid. Voel me op mijn gemak in Groesbeek en zie niet in waarom daar verandering in zou komen. Maar het hoogst haalbare blijft wel mijn doel als individu. Heb niks van mijn bewijsdrang verloren. Weet je het zeker van die 8..?”

Be Sociable, Share!