‘Vergelijkbaar met een tweedeklasser’

logo UDI19Eerst Gemert, toen OSS’20 en nu ook HVCH (2-3). Da’s een aardig rijtje scalps voor de reserves van UDI’19/Beter Bed. “Dat is wat kort door de bocht. Dan zouden we in het voortraject iets niet goed gedaan hebben”, reageert Tiny Verhoeven op de stelling om UDI 2 voortaan maar als UDI 1 door het leven te laten gaan. Was ook maar ’n grapje en als underdog incidenteel pieken is natuurlijk wat anders dan wanneer dit wekelijks verwacht wordt. Hoe dan ook is het opleidingsteam van de Udenaren opzienbarend aan de gang in de strijd om de districtsbeker.

“Een goed stel”, kwalificeert coach Verhoeven zijn jonkies. De prestaties in de beker zijn voor de voormalige linksbuiten van de hoofdmacht een bevestiging van de juistheid van het beleid dat UDI heeft uitgestippeld. “Al jarenlang ziet UDI het tweede elftal als een opleidingsteam. Als we er gemiddeld in slagen jaarlijks één of twee spelers af te leveren aan de eerste selectie, hebben we het goed gedaan. Deze wedstrijden tegen sterke tegenstanders zijn feitelijk een betere graadmeter dan de meeste competitieduels in de reservehoofdklasse. Daarin is de tegenstand op Gemert, Bekkerveld en Blauw Geel na eigenlijk te marginaal.”

Onderschatting

Als voormalig voetballer op niveau weet Verhoeven dat er bij de tegenstanders van UDI 2 in de beker ongetwijfeld sprake is van onderschatting. “Die teams kunnen zich moeilijk opladen voor een wedstrijd tegen een reserve-elftal. Maar onze prestaties alleen daaraan ophangen,is niet fair. We doen het gewoon prima met onze middelen. Straks Deurne in de kwartfinale, ja. Wederom een zware kluif. Waarbij wij niks te verliezen hebben en zij alles. Ik stond tegen HVCH trouwens wel te kijken van hun spelopvatting. Ik had verwacht dat ze ons bij de strot zouden grijpen, maar ze zakten in. Lieten ons het spel maken”, constateerde Verhoeven, die zijn selectie desgevraagd inschat op het niveau van een tweedeklasser. De winnaar van Deurne-UDI 2 bemachtigt overigens een ticket voor deelname aan de landelijke KNVB-beker. “Maar bij ons heerst er onduidelijkheid of dit ook voor UDI 2 geldt. Vroeger was dat wel het geval, maar het schijnt dat die regeling voor tweede elftallen  tegenwoordig veranderd is. Dat gaan we onderzoeken.”

Be Sociable, Share!