‘Pure amateurs’

Logo_Oranje_Zwart_Helmond_defOnlangs nam hij nog even een kijkje op het verlaten terrein van Dijkse Boys. “Die aanblik deed me pijn. Ik heb er toch 22 jaar rondgelopen. Jammer dat het zo gelopen is”, bekent Wim Burhenne, die ondanks dat oud zeer echter nieuw voetbalgeluk gevonden heeft. Als trainer van Oranje Zwart Helmond. De zesdeklasser die vorig seizoen stijf onderaan eindigde met liefst 110 tegentreffers, maar deze jaargang nog altijd ongeslagen koploper is.

En al met één been in de vijfde klasse staat. “Nou, dat is op dit moment wat voorbarig. Er wordt soms nogal luchtig gedaan over die zesde klasse, maar ga er maar eens tussenlopen. Er wordt over het algemeen namelijk meer geschopt dan gevoetbald. Maar okay, als we maandag nummer twee Helenaveen verslaan, mag het eigenlijk niet meer mis gaan. Het zou prachtig zijn voor deze club en de mensen die erbij horen. We hebben een gemeleerd gezelschap, maar er valt geen wanklank en het is hartstikke gezellig. Ook in de derde helft. En dat is me heel veel waard.”

SPV

Burhenne, inmiddels 38 en ooit – al was het maar tien minuten – als speler van Dijkse Boys uitkomend in de Topklasse, hapte medio 2012 wel toe toen hem gevraagd werd of hij niet iets voor Oranje Zwart wilde doen. Burhenne was het gedoe bij Dijkse Boys al langer zat, vandaar ook dat hij vorig seizoen afbouwde bij vijfdeklasser SPV Vlierden. “Daar voelde ik me als man afkomstig van een woonwagenkamp echter nooit echt geaccepteerd en dus kwam Oranje Zwart nu wel op het juiste moment. Ik mobiliseerde een aantal spelers en kijk eens waar we nu staan. We hebben een team dat bestaat uit een stel voetballers van Dijkse Boys 2, aangevuld met jongens die voorheen in de eerste klasse voetbalden en twee jeugdspelers uit de buurt, die ik al langer op het oog had. Het klikt geweldig onderling.”

Ook na de zomer staat Burhenne aan het roer bij Oranje Zwart, letterlijk in de schaduw van het stadion van Helmond Sport. “Zij trainen op onze velden. De doelstelling van Oranje Zwart was en is om wat hogerop te komen. Maar verder dan de vierde klasse kijken we echt niet. Het moet vooral leuk blijven. Geen gelazer met sponsors en geld. Nee, gewoon voetballen op de manier zoals die ooit bedoeld is. Als pure amateurs.”

Naast Oranje Zwart zijn ook WVV’67 uit Woensdrecht en het Bossche CHC/Orka dit seizoen nog altijd zonder nederlaag. “Deze aandacht is voor ons een extra stimulans om dit vol te houden..”

Club Kl. D W G V P Gem Pos
1 Oranje Zwart H. 6C 16 14 2 0 44 2,75 1
2 WVV’67 5B 16 13 3 0 39 2,44 1
3 CHC/Orka 3C 16 10 6 0 36 2,25 1

Overigens zijn er in het Brbantse ook verenigingen die nog altijd wachten op hun eerste overwinning. White Boys uit Waspik-Boven pakte zondag de eerste driepunter, waardoor er acht teams resteren:

Club Kl. D W P
1 Nordea 5E 15 0 0
2 Menos 6D 16 0 1
3 FC Drunen 4D 18 0 1
4 LSV 4G 17 0 1
5 Nivo Sparta HKB 19 0 2
6 Molenschot 5D 17 0 3
7 Vorstenb.Boys 4G 15 0 3
8 Nordea 4C za 16 0 4

 

Be Sociable, Share!