Kans op legio afgelastingen

Veel amateurvoetballers moeten komend weekend aan de kant blijven. Hun spelerspas is verlopen. Het gaat om zo’n 40.000 en 50.000 spelers die niet op tijd hun nieuwe pas hebben aangevraagd.

Vijf jaar geleden werd de persoonsgebonden spelerspas door de KNVB ingevoerd. Die had een geldigheidsduur van vijf jaar en is dus sinds eind vorig seizoen verlopen. Tienduizenden voetballers hebben verzuimd een nieuwe pas aan te vragen, waardoor zij niet meer speelgerechtigd zijn. Voor aanvang van de wedstrijd moet de scheidsrechter namelijk alle passen controleren. Los van het weer is de kans is niet ondenkbeeldig dat duels afgelast moeten worden door een tekort aan (speelgerechtigde) spelers.
De KNVB en de clubs hebben er de afgelopen tijd alles aan gedaan om pashouders te informeren. Ook is de helpdesk van extra mankracht voorzien. Spelers die nu nog een pas aanvragen, zijn te laat voor komend weekend. Wie ervoor zorgt dat zijn aanvraag volgende week (voor vrijdag!) bij de drukker is, heeft de week erna zijn pas in bezit en kan weer spelen.

Bron KNVB

Be Sociable, Share!