Kampioenen op één na bekend

SBC euforischAlleen Ollandia en NLC’03 moeten in een beslissingswedstrijd nog uitvechten wie zich kampioen in de vijfde klasse H, Zuid 2 mag noemen. Alle overige titels zijn inmiddels vergeven voor de Brabantse clubs. Zo ging Roosendaal zondag in 2E met de hoofdprijs aan de haal en bleek het Bossche CHC/Orka in 3C over de langste adem te beschikken. Net als bijvoorbeeld SBC, dat zich eveneens mag voorbereiden op het tweedeklasserschap.

Zowel een doem- als droomscenario ging hand in hand bij die allesbeslissende laatste wedstrijd van SBC tegen Heeze. De ploeg van Ömer Kaya begon het duel met één puntje voorsprong op de naaste belagers VOAB en RPC, dus winst was geboden. Zeker toen gaandeweg bleek dat de concurrenten geen misstap zouden maken. Toen Heeze vlak voor tijd bij een 0-0 stand een strafschop kreeg toegewezen, leek de titeldroom van SBC uiteen te spatten. Doelman Maik de Wit ontpopte zich echter tot de held van Son en Breugel. Hij keerde de pingel. In de slotseconden kreeg SBC er een nieuwe hero bij in de persoon van John Egelmeers, die de bevrijdende 1-0 scoorde.

Doorgroeimogelijkheden

Uiteraard straalde ook Ömer Kaya van oor tot oor. Op Amateurvoetbaleindhoven.nl doet de coach uit Vlijmen zijn verhaal. “Mijn eerste seizoen bij deze mooie club heeft meteen het langverwachte kampioenschap gebracht. In een spannend slot van de competitie was SBC over het geheel genomen de terechte kampioen van deze klasse. Als coach was ik blij dat RPC steeds iets boven ons stond, zodat zij de druk meer bij hen lag. Vorig seizoen was dat andersom. En doordat RPC op de voorlaatste speeldag verloor en wij daardoor op kop kwamen was dat het ideale plaatje. We hebben met afstand de meeste doelpunten gescoord. Dat geeft de voetballende kwaliteiten van deze groep weer. Het is een jonge ploeg met doorgroeimogelijkheden. De jeugdigheid van deze selectie was soms ook onze valkuil. De ene wedstrijd winnen met 6-0 om de volgende te verliezen met 4-0. Een compliment ook voor de jeugdopleiding waaruit iedere keer weer talenten doorkomen die ingepast kunnen worden in de selectie. En dit alles met alleen maar spelers uit Son en Breugel, die hier zonder vergoeding spelen. Dadelijk gaan we werken aan ons volgende doel: een stabiele tweedeklasser worden.”

Alle Brabantse kampioenen op een rijtje:

Zaterdag     Zondag  
Klundert 2E UNA/Brinvast HKB
De Fendert 3B De Valk 1C
GVV’63 3D Roosendaal 2E
Halsteren 4B DESO 2H
BLC 4C Groen Wit 3B
Woudrichem 4D CHC/Orka 3C
SBC 3D
Erp 3D-II
SC Kruisland 4B
TVC Breda 4C
Veerse Boys 4D
RKTVV 4E
MULO 4E-II
Braakhuizen 4G
Boekel Sport 4G-II
Dommelen 4H
ODIO 5B
RBC 5C
Right’Oh 5D
Broekhoven 5E
Bavos 5E -II
RKGSV 5G
FC Uden 5G-II
Netersel 5H
Ollandia/NLC’03 5H-II
Oranje Zwart H 6C-II
Maaskantse Boys 6E-II
Be Sociable, Share!