Eerbetoon aan icoon

Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van vv Dongen tegen aartsrivaal DESK is de 78-jarige Tinus de Man uitgebreid in het zonnetje gezet vanwege zijn enorme verdiensten voor de club. Vanwege een ernstige ziekte kan Tinus zijn werkzaamheden voor de vereniging helaas niet langer voortzetten. Dit laat onverlet dat zijn jarenlange en tomeloze inzet voor de club ertoe hebben geleid, dat hij hiervoor volkomen terecht door de gehele vereniging gehuldigd werd.

Als blijk van waardering en dank aan Tinus heet de tribune op sportpark De Biezen vanaf  zondag 8 mei de Tinus de Man-tribune. Onder enorme belangstelling en voor het oog van een totaal verbouwereerde en ontroerde Tinus werden de twee borden op de tribune onthuld met daarop zijn foto en de vermelding Tinus de Man tribune.

Tinus de Man werd op 1 augustus 1946 als dertienjarige lid van vv Dongen, inmiddels dus 65 (!) jaar geleden. Na zijn actieve voetbalcarrière heeft hij diverse functies bekleed binnen de vereniging. Zo is hij jarenlang leider-grensrechter geweest van de A-jeugd, leider-grensrechter van Dongen 2 en lid van het jeugdbestuur. Inmiddels is Tinus ruim dertig jaar terreinknecht en materialenman van de vereniging, maar deze woorden dekken niet de lading van zijn activiteiten in deze. Integendeel ! Het sportpark en alle materialen van de vv Dongen werden door hem beheerd op een wijze, die zijn weerga niet kent. Van ’s morgens zeven uur tot s’ avonds na de laatste training was hij dagelijks op het sportpark te vinden. De beroerdste tijden waren voor Tinus de twee ‘stille maanden’ juni en juli. Hij heeft altijd heel zijn ziel en zaligheid gelegd in het schoonhouden van het sportpark, de zorg om het materiaal en de voorbereiding van trainingen en wedstrijden. Tinus de Man is dus een echte sportparkbeheerder voor zijn Dongen in de ware zin van het woord.

Vanwege zijn enorme staat van dienst werd Tinus in 1996 benoemd tot erelid van vv Dongen en enkele jaren later deed de gemeente daar nog een schepje bovenop, door hem de Oorkonde van de gemeente Dongen te overhandigen. Daarnaast is hij nog steeds een fervent supporter van alle Dongen-teams en ook nu nog probeert hij, voor zover zijn gezondheid het toelaat, de wedstrijden op zaterdag en zondag te volgen vanaf de zijlijn.

Be Sociable, Share!