De hatelijke nullen van Nordea

Logo NordeaIn het staatje met standaardteams uit Brabant die dit seizoen nog geen wedstrijd wisten te winnen, valt de vertegenwoordiging van Nordea op. De Tilburgse fusieclub (van 2009, uit SET en JPS) prijkt met zowel het zaterdag- als het zondagelftal op de lijst, waarop niemand wenst te staan. “Wat betreft het zondagteam is dat niet verrassend, die komen kwaliteit tekort. Wij gaan gegarandeerd van die lijst af”, verzekert Corné van Vuren, de coach van de zaterdagvierdeklasser.

“En dan te bedenken dat wij in september na de eerste speeldag koploper waren na de 5-0 overwinning op DIA. Helaas trok dat elftal zich later terug”, geeft Van Vuren met terugwerkende kracht nog steeds blijk van dat baalmoment. “Zo slecht als de cijfers doen vermoeden, is het zeker niet”, beweert de trainer. “Zo hebben we al gelijkgespeeld tegen de nummers drie en vier van de ranglijst. In een hoop andere wedstrijden was het vaak kantje boord. Stonden we vlak voor tijd maar met één goaltje achter. En wat doe je dan? Dan neem je risico’s, hetgeen helaas weinig heeft opgeleverd.”

Van Vuren is er niettemin van overtuigd dat Nordea de komende maanden op zijn minst één wedstrijd winnend gaat afsluiten. “Tegen de nummer elf van de ranglijst hebben we bijvoorbeeld nog niet gespeeld. Meer dan eens krijgen we van tegenstanders te horen dat zij het niet begrijpen dat wij zo laag staan. Terecht, want we voetballen echt niet slecht. Mijn basisformatie is zelfs prima. Alleen jammer dat we daarachter over minder kwaliteit beschikken. Hoe dan ook, de sfeer lijdt er geenszins onder. Het is echt leuk onder elkaar. Op één jongen na die stopt, blijft de huidige groep straks behouden voor de vereniging. Ik ga zelf ook door, ja. Dat wordt dan mijn derde seizoen. Voorheen was ik twee jaar trainer van de zondagtak”, aldus de man die in het verleden zelf voor zowel JPS (zaterdag) als SET (zondag) voetbalde.

Pupillenteams

Een item is het volgens hem niet, het gegeven dat de vaandelteams van Nordea nog immer op de eerste driepunter wachten. “Als ik tenminste voor de zondag mag spreken. Want op zich zijn het wel twee aparte afdelingen binnen een vereniging. Op zondag zijn veel allochtonen actief, bij ons voornamelijk autochtonen. Zonder daar een waardeoordeel aan te kleven, hoor. Met de jeugd is de club trouwens goed bezig. Het gaat alleen nog een poos duren, vooraleer de senioren daar de vruchten van kunnen plukken. We beschikken namelijk alleen over pupillenteams tot en met twaalf jaar.” Nogmaals benadrukt Van Vuren dat die nul van de zaterdag op zeker gaat verdwijnen. “Wij zijn namelijk beslist niet kansloos. Dat is het grote verschil met Nordea zondag 1.”

Welke clubs uit Brabant wachten nog steeds op de eerste overwinning….?

Club Kl. D W P
1 Menos 6D 14 0 0
2 Nordea 5E 13 0 0
4 FC Drunen 4D 15 0 1
3 White Boys 5D 14 0 1
5 LSV 4G 14 0 1
6 Nivo Sparta HKB 16 0 2
7 Nordea 4C za 13 0 2
8 Molenschot 5D 14 0 3
9 Vorstenb.Boys 4G 13 0 3

 

Be Sociable, Share!