‘Nieuw blauw kloppend hart’

Op Paaszaterdag opende voorzitter Peter Gooris van BH&BC Breda het verbouwde clubhuis, onder toeziend oog van de Bredase wethouder B. Bergkamp, KNHB penningmeester I. van Nes en 800 aanwezigen. “Een nieuw, blauw, kloppend hart van de vereniging”, zo noemde  Gooris het vernieuwde onderkomen van hockeyclub Breda. Met trots opende hij op zonovergoten terras de deuren met de sleutel, hetgeen symboliseerde dat de leden weer terug kunnen naar hun clubhuis. “Het is een noodzakelijke en tevens rigoureuze verbouwing geweest in een recordtempo van vier maanden, waar met man en macht aan is gewerkt. Het is een fantastisch resultaat waarbij ons doel is bereikt. Namelijk, moderne faciliteiten bieden aan spelers, bezoekers en clubleden, met behoud van de traditionele familiesfeer die bij de club hoog in het vaandel staat”, aldus Gooris.

BH&BC Breda is een club die staat voor de combinatie van prestatie- en familiehockey, gekoppeld aan gezelligheid.  De verbouwing van het clubhuis is voor 85% gerealiseerd door de leden en 15% door de gemeente. Veel leden en oud-leden zijn bereid geweest financieel dan wel fysiek een bijdrage te leveren aan het verbouwingsproject. De wethouder noemde dit dan ook een bijzondere prestatie, waar andere sportverenigingen een voorbeeld aan kunnen nemen. De leden konden onder andere een ‘steentje’ bijdragen door een tegel te kopen waarop hun naam vermeld staat. Deze tegels vormen samen de zogenaamde ‘Wall of Fame’ in de entree rondom het logo van de club.

Na de officiële opening volgde een feestelijke receptie, met aansluitend een ‘walking diner’. Er werd tot in de late uurtjes doorgefeest, waarmee het clubhuis goed is ingewijd. BH&BC Breda telt  1375 leden en is één van de oudste hockeyclubs van Nederland (105 jaar). Heren 1 speelt in de categorie Eerste klasse onder leiding van Remco van Wijk met uitzicht op promotie naar de Overgangsklasse. Dames 1, momenteel spelend in de Overgangsklasse vecht voor handhaving in deze afdeling. De club biedt een basisopleiding voor de jeugd, waarvan de A-elftallen momenteel in de topklasse spelen en de B-jeugd in de landelijke competitie. Daarnaast heeft Breda een aantal studententeams en een groot aantal senioren/veteranen.

Be Sociable, Share!