Meisjes Breda C1 missen NK op één goaltje

Op zaterdag 5 februari vonden in Helmond de Zuid-Nederlandse kampioenschappen zaalhockey (ZNK) plaats. Meisjes C1 van HC Breda behoorde tot de deelnemende teams. Speelster Yentl Leemans (13) zette voor Sportkwadraat haar belevenissen gedurende die dag op een rijtje.

‘Na het winnen van de zaalcompetitie in West Brabant waren we helemaal klaar voor het ZNK. Onze coach Bastiaan zag het als een extraatje. Hij zei dat we al bereikt hebben wat we wilden, namelijk eerste worden in de poule. We hadden wekenlang heel hard getraind om zo ver te komen. Vrijdag vroeg naar bed gegaan om te kunnen knallen.

En eindelijk was die daar dan: de grote dag, de ZNK. Je moest per se eerste worden om door te mogen naar het NK. Eenmaal aangekomen in de zaal hoorden we overal toeters en bellen, er hingen ook spandoeken en overal was gejuich. Wij waren niet het enige team dat er was. De D-jeugd en jongens C was ook present. Het was dus een drukke boel. Iedere wedstrijd duurde 2x 15 minuten en er waren continu wedstrijden aan de gang.  Wij als Breda moesten drie wedstrijden spelen. Tegen Den Bosch, MOP en Oranje-Zwart. Een kwartiertje voordat onze eerste wedstrijd begon, gingen we naar de kleedkamers om ons aan te kleden en om onze afspraken door te nemen, dat doen we altijd. Ook al was deze dag een extraatje; de zenuwen namen met de minuut toe. Logisch, want het zou  waarschijnlijk spannend worden.

We hadden niet heel veel tijd om in te spelen, dus we moesten opschieten. Aanvankelijk stonden we stijf van de zenuwen, daardoor begonnen we ook niet al te best. Maar uiteindelijk maakten we toch ons eerste doelpunt, via een strafbal. Daar bleef het ook bij en de eerste punten waren binnen. Het was misschien een beetje onverdiend, maar een overwinning is een overwinning. Even een kwartiertje rust, iets eten en drinken en kijken naar de andere wedstrijden. De zenuwen werden steeds minder. Mooi zo, want MOP wachtte. Zoals gewoonlijk weer een bespreking en dan het veld op. Deze keer begonnen we redelijk goed, we maakten al snel een doelpunt en waren weer in ons spel. De uitslag was 5-3. Voor Breda!

Op naar de finale tegen OZ. Vanwege het doelsaldo moesten wij deze wedstrijd winnen om door te mogen naar het NK. Dat was natuurlijk best wel spannend, maar de zenuwen waren ons niet de baas. Maar dat bleek bij OZ ook zo te zijn. Zij begonnen ook heel goed en kwamen op een 2-0 voorsprong. In de rust moedigde de coach ons nog even aan. De tweede helft stond op het punt van beginnen.  Het was nu alles of niets. We speelden best goed en vlak voor tijd stond het 3-3. Nog een handvol seconden en we móesten scoren. Bijna lukt dat nog ook, maar de kans bij de tweede paal werd gemist. Wij baalden enorm, maar wisten dat we hartstikke ons best hadden gedaan. Snel douchen, want de prijsuitreiking wachtte. Eenmaal daar hoorden we dat er ook nog een prijs was voor beste speelster van de dag. Isabelle Jansen uit ons team kreeg die eer. Dat was dan wel weer leuk! We kregen ook nog een roos van onze coach en manager, heel lief.

Na de prijsuitreiking sloten we deze dag af met een bezoek aan de Mac. Al met al een mooie dag, ondanks die tweede plaats. Inmiddels maken we ons weer klaar voor de veldcompetitie die er weer aan komt. Wie weet wacht ons straks misschien weer zo’n spannende slotfase…..’

Be Sociable, Share!