‘Stabiele overgangsklasser’

Bijna twee weken stonden de dames van HC Breda en Groningen tegenover elkaar. Beide teams bivakkeren rond de degradatieplaatsen dus de belangen waren groot. Jasper Coppes, coach van Groningen, was toen al in gesprek met Breda in verband met volgend seizoen. Pikant, toch? “Ja, maar eigenlijk nee. Bepaalde mensen in de leiding van Groningen waren op de hoogte. Ik heb die wedstrijd benaderd en gecoacht zoals ik dat altijd doe: met de bedoeling die te winnen. Zo zit ik namelijk in elkaar”, reageert Coppes, die inmiddels met ingang van medio 2011 is aangesteld als opvolger van Erik Verzijden.

Dat Groningen het duel nipt (1-2) won, was volgens Coppes ook een kwestie van geluk. “Voor hetzelfde geld hadden we kunnen verliezen. Zo dicht zit het namelijk allemaal bij elkaar in de onderste helft van de ranglijst in de Overgangsklasse. De vorm van de dag en de factor fortuin zijn vaak bepalend.” In een persbericht waarin melding werd gemaakt van het aantrekken van Coppes, laat de club Breda weten ‘er vanuit te gaan dat Breda volgend seizoen in de Overgangsklasse zal spelen’. “Ik hoop dat ook, uiteraard. Zelf heb ik daar echter geen invloed op. Gezien het programma is het in ieder geval zeker niet onmogelijk. Met Groningen zijn wij trouwens ook nog lang niet veilig. Eén ding weet ik al wel: als zowel Breda als Groningen zich handhaaft, trek ik daar een fles champagne voor open!”

Coppes is pas 26, maar kan toch al op de nodige ervaring bogen. Toen de in Leiden geboren coach 23 jaar was, diende hij op medisch advies te stoppen met wedstrijdhockey. “Ik heb een ‘Van Basten-enkel’. Het kraakbeen is flink aangetast. Met Groningen heb ik jarenlang in de Overgangklasse gespeeld en mag wel stellen dat ik best een belangrijke speler was voor dat niveau. Na dat abrupte einde had ik al snel Heren 2 onder mijn hoede als trainer/coach en daarna dus Dames 1, nu voor het twee seizoen. Ik neem het hockey zeer serieus, zonder daarbij te vergeten dat een baan en een studie ook belangrijk zijn. Dat geldt ook voor mij persoonlijk. Samen met mijn vriendin trek ik zuidwaarts, vermoedelijk wordt Den Haag onze standplaats. Uiteraard eerst bij Groningen de klus afmaken, maar ik heb veel zin om er in Breda iets van te maken. Ik voer inmiddels gesprekken met de speelsters van Breda om kennis te maken en te vragen naar hun toekomstplannen. Wat mezelf betreft kan ik zeggen dat ik straks supergemotiveerd aan de start verschijn, ongeacht in welke klasse Breda zal spelen. Ik heb mezelf volledig gecommitteerd aan Breda en ik hoop dat de speelsters hetzelfde zullen doen. Want op termijn moet Breda Dames 1 een stabiele overgangsklasser worden.”

 

 

Be Sociable, Share!