‘Had dit niet aan zien komen’

foto Gert Jan van Linschoten

BH&BC Breda heeft besloten de samenwerking met Erik Verzijden per direct te beëindigen. Verzijden was coach van het eerste damesteam van Breda. De Boxtelaar stond te kijken van de bestuursbeslissing, maar zegt de achterliggende gedachte te begrijpen. “Ze hopen op een schokeffect. Ik was en ben ervan overtuigd dat Breda zich gaat handhaven. Binnenkort spelen de Dames tegen de directe concurrenten en dat worden negen punten. Dat heb ik ze bij mijn afscheid ook verteld.”

Na een zwakke start haalde Breda genoeg punten om voor de winterstop boven de streep te eindigen. Na de winterstop zit het tot nu toe niet mee en de concurrentie heeft Breda achterhaald. Sterker nog, Breda staat nu laatste in de Overgangsklasse. “Maar de laatste weken hebben we ook een zwaar programma gekend met duels tegen de bovenste ploegen. Zoals zondag bij Bloemendaal, ja (7-0 verlies)”, aldus Verzijden, die niettemin geen aangeslagen indruk maakt. “Ik heb nu de gelegenheid een tijdje van mijn gezin te genieten. Al dertien jaar staat hockey op nummer één, nu even niet.”

Rutger Mensen, de huidige assistent van Erik Verzijden, en Tijn van der Reijt zijn aangesteld om de taken van Verzijden over te nemen. ”Het mag duidelijk zijn dat het gebrek aan resultaten niet alleen aan de coach te wijten is. In de sport werkt het echter zo. Wij hopen van harte dat deze keuze het gewenste effect heeft. Voor Breda telt maar één ding en dat is handhaving in de Overgangsklasse. Onze inschatting is dat deze beslissing de kans op handhaving vergroot”, zegt Robbie Pastoor, verantwoordelijk voor Tophockey bij Breda.

Be Sociable, Share!